Thursday, February 01, 2018

I feel like writing something, but don't know what to write about :|

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

I feel like writing something, but don't know what to write about.


 Pernah tak korang rasa, ada something yang korg  nak tapi korg tak usaha pun sebab korg tak rasa pun korg nak..

Ape yg saya merepek ni? Huhu

Bcoz its Feb..

Orang pesan, kalau nak benda tu.. kita kena usaha.. 

Dalam hati saya nak tapi sebenarnya tak rasa pun nak.. mungkin sebab tau ianya impossible. 

Entahlah.. 

Kadang nyesal tak usaha tapi bukan usaha nak gapainya tapi tak usaha selesaikannya..

Februari.

I just feel like I want to share something..

Pesanan kt diri sendiri.

Tak perlu rasa nyesal and so on sebab deep in ur heart,  u sendiri rasa tak nak. So better u just sit down and think about ur future huhu.

And seriously  I dont think i want to fight about it...

Those are my thoughts.
Right now.

Sad! 

-fullstop-


☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Saturday, October 28, 2017

K & K ?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

K & K?
hmm?

Kahwin & kewangan... maybe, ni perkara utama yang akan saya cakap dekat bakal suami saya. hoho. Jangan tanya dah ada ke.. belum.. cuma saya akan titik beratkan perkara ini. Saya berharap sangat lepas kahwin nanti, saya diizinkan bekerja & sambung belajar. Tapi yang utama tu bekerja la.. belajar tu second thing. Saya nak ada duit sendiri, ehh.. bukan tak nak duit en suami haha tapi sebab saya nak kena bagi juga kt mak ayah dan tolong adik-beradik yang susah nanti. Saya berpegang kata2 mama & papa, kalau dah kahwin, ada family sendiri.. jangan lupa tolong adik beradik yang susah. Terutama abang. huhu. So, hopefully si dia yang tak diketahui tu boleh memahami. Bukan apa, kadang-kadang duit suami bukan banyak pun lainlah kalau saya kahwin dengan anak orang kaya haha. Lagipun duit dia mesti nak bagi kt mak ayah dia lagi, tolong adik beradik dia juga.. Maybe ni asbab utama saya nak bekerja walaupun dah kahwin nanti ..erm, walaupun setakat kerja swasta ke ape ke...huhu. 

Saya cuba utarakan perasaan saya waktu single ni dan berharap bila dah kahwin nanti, bila baca blog ni .. teringat pasal ni. Kita takda sapa2 melainkan family.. adik beradik.. mereka orang yang paling dekat dengan kita selain kawan, guru dll. So, yana mohon sentiasa ingat. Kena ada duit dalam simpanan supaya dapat membantu mama, papa, abang, kakak, sharil, ain. Kita xtau apa yang terjadi kelak. Yana... ingat tau! Bila baca ni, mohon tersedar dari mimpi yang tak pasti! Kewangan tu penting!

Moga Allah redha yana...

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Sharil & Sherina 26082017

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Dah lama rasanya tak update blog.
Jangan tanya napa tiba2 rajin, walaupun hakikatnya I teramatlah bz haha.

Khas buat my bro Sharil & kakak ipar I, Sherina.
Selamat Pengantin Baru.
Semoga rumahtangga kalian dilimpahi dengan mawaddah, sakinah & rahmah dariNya.

 26082017.

Hari ini bertolak ke Bagan Lalang sorg2. Takda sapa teman. eh, ade! En. Waze haha. Terima kasih jadi peneman time sesat kat sana. Pusing banyak kali jalan yang sama. Dah la hutan. Takut gak actually. Terbayang bukan2 dah. haha.

Alhamdulillah selamat tiba di homestay area Bagan Lalang. Yang lain tak sampai lagi. Tengah otw dari rumah Pak Ngah. My bro tersangatlah relax. Hmmm. Memang dia relax pun.. huhu. Nasib baik la abang fizi sampai awal.. time tu la baru nak p cari kasut or sandle nak pakai time akad nikah. ewahhh~ bertuah punya abang.

Actually majlis abang I ni banyak benda nak cerita tapi takpelah..kita pendekkan.

Alhamdullillah, selamat bergelar suami isteri dengan sekali lafaz. Barakallah!

Selesai ja majlis akad, kami semua pakat cari makan. haha. almaklumlah.. perjalanan yang jauh ngee.

Dah lama tak rasa suasana camni. Berkumpul ramai- ramai.. waktu ni memang terkenang kt arwah Maklong. Tak sangka maklong takda dah time ni. Bila sembang ngan mak2 sedara, semua masih terkesan. huhu. Yelah, selalu kalau ada apa2 majlis.. arwah maklong la yang pertama dicari.

Kami g pantai Bagan Lalang lepas asar. Tak bape syok sebab air tak pasang. Malam tu kami makan mee goreng. Anak2 dara yang masak haha tapi masih dalam pantauan mak2 sedara la ...



















27082017.

Majlis sanding belah perempuan.

I nak komen satu je. Warna baju lebih kurang sama ngan time akad nikah haha. Samping abang I sama kaler ngan baju. Tak naik seri bila tengok depan2. Kakak ipar I cun dah.. baju smua okay. hoho.

Lepas majlis belah pengantin perempuan, kami patah balik p Nilai. yezza! Pakat nak p nilai 3 cari barang2 persiapan kahwin.

I dah tak larat waktu ni. Ajak mama balik esok.. singgah bermalam umah kakak kt Putrajya tapi mama kata balik terus jelah. Esok boleh terus berehat.

I tak tau nak kata apa time ni. Mood memang kelaut dah.. puncanya, sakit kepala yang teramat sangat. Apatah lagi, perjalanan nak ke Manjung mengambil masa yang lama.huhu. Haaiihhh... bila la jambatan teluk intan ni nak siap.. sobbbb..

kami dari nilai turun gopeng dulu .. baru ke manjung. Jauhnya takyah kata la. Asyik tanya adik je bila nak sampai. huhu. Adik I la peneman setia waktu tu. Gigihkan juga tuk terus bawa..tak berani nak bagi dia bawa sebab dia dah lama tak bawa kereta.

Alhamdulillah safely arrived. Sampai2 tak buat apa dah.. nek atas, terus lena.

Dah jadi cerita lain dah haha.
Banyak nak kena cover.. tu yg cita len tu.

Majlis Belah Lelaki ^.^

Majlis belah lelaki berlangsung pada 16 sept. hoho. ermmm. Nak bagi tau satu ja.. mula2 memang kemain relax lagi kami haha. Last2 minit baru nk prepare macam2. Tapi nak kata, saya pun try buat bajet sendiri untuk majlis sendiri. Cuba kurangkan kos hoho. eh, dah lari cerita... Kebanyakan buat sendiri je..cuma kami tak masak sendiri la.. ambik catering tapi ada juga masak sendiri. Lauk pengantin kami sendiri .. ade tambah laksa, nasi lemak huhu. Mama masak dengan bantuan mak2 & pak2 sedara yang lain. Waktu ni memang rasa sedih sangat  sebab teringat sangat kt arwah mak long. Selalu arwah maklong datang awal, tido kat rumah & bantu siapkan apa yang patut.Kali terakhir jumpa arwah maklong sebelum balik nilai, time tu nak pinjam dulang tuk wat hantaran sharil.  huhu

Waktu ni saya bersyukur sangat sebab keluarga belah kedah datang gak. Gembira tul bila dapat jumpa adik-beradik papa(belah kedah). Semua datang la.. alhamdulillah. Semoga ikatan persaudaraan ini terus erat. ameen.
Belah kedah hoho























budi yang comel.. lepas ni mama x jaga dh sobb






SELAMAT PENGANTIN BARU SHARIL & SHERINA!

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ