Wednesday, October 04, 2017

Why I cant decide something on my own?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Saya tak reti wat keputusan. Bila dah buat keputusan, saya akan menyesal. Dari dulu sampai la sekarang...

Ingat lagi waktu duk asrama, kolej.. time nak pilih baju tuk diiron pakai esok, duduk depan almari..termenung! haha.

Bukan fikir nak bergaya ka apa.. memang tak reti decide la.

so. kalau bab makan.. saya akan pilih yang dah familiar. Walaupun rasa nak cuba benda tu, last2 saya akan pilih taste yang sama juga.

Hari ini layan RM ep 337. Members week special episode: Haha







Act, episode ni kena kat diri sendiri. Saja tengok sebab tengah blur.. xtau nak tangguh sem depan atau teruskan. Ada masa sampai minggu depan je tuk fikirkan.. Dah bincang dengan family, dengar pendapat akasha & ust mukhlis.. tapi masih ragu ragu nak buat keputusan. Hakikatnya dah tekad nak tangguh sebab fikir, persediaan sem ni masih kurang dan munaqasha ilmiah bulan 11 ni. Memang tak sempat la.. setakat ni yang pernah siap tepat masanya beberapa org je. Tajuk saya masih dalam dilema. Sv tak confirm lagi. Kalau teruskan, dapat status TL(tidak lengkap) dan pointer akan jatuh. huhu. Dah la pointer tak bape nak tinggi sebab sem 1 tak bape nak skor. huhu. Kalau saya tangguh, teruskan sem depan (bulan 2) insyaAllah sempat juga konvo tahun depan dan munaqasha ilmiah ada bulan 3, 5, 7 & 11. insyaAllah, lebih terjamin.

Erm, tapi tu laa.. akasha suruh tanya kat diri sendiri.. berani jaminkah kalau tangguh boleh dah siap separuh jalan? tetap berjalan?. huhu. What should I do?

Saya tak yakin dengan kemampuan sendiri. Rasa macam nak cari kerja cepat2 pastu tangguh terus. Sedihnya bila fikir camni. Ikutkan plan diri sendiri, nak sambung PhD lepas ni. Walaupun bukan jarak masa yang dekat. Nak bagi menguasai dulu baru sambung. huhu. Tapi....

Ntahlah.. saya tak yakin dengan diri sendiri. Akasha & Taki selalu cakap, saya kena yakin.. sebab saya bukannya tak boleh. Sedihnya rasa...Hopeless.

Saya tau mama kecewa dengan saya sebab tak dapat siapkan pada masanya tapi ....

Tak tau nak rasa apa dah.
☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Saturday, August 27, 2016

30072015 - 26082016

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Im going for good.. insyaAllah

Terima kasih!

Alhamdulillah, perkhidmatan saya di Sekolah Rendah Islam Dar al- Abrar berakhir hari ini. Pergi untuk yang lebih baik. insyaAllah.

Banyak perkara yang saya belajar selama berkhidmat di sini. Terima kasih.

Tak sampai hati nak tinggalkan anak- anak murid , lagi - lagi bulan ni je dah 4 orang guru tinggalkan sekolah tu. Semoga kalian mendapat guru yang jauh lebih baik dari kami. Mudah-mudahan Ustaz Ustazah yang masih kekal di sana mampu terus bertahan untuk anak-anak Sridar. Sedih bila memikirkan keadaan Sridar yang tak terurus. Entahlah.. Hanya mampu berdoa. Semoga Allah mudahkan semuanya.

Kelas yang pernah saya ajar;

5 Hanafi, 3 Hanafi, 3 Maliki, 2 Hanafi, 2 Maliki, 1 Maliki & 1 Hanafi (:

















Untuk calon- calon UPKK 2016,

Ustazah doakan kalian berjaya dan dipermudahkan urusan. Jawab jangan nak main cepat je tau...

Akhir kalam, ustazah sayang korang semua! Belajar rajin rajin tau.... Jangan malas- malas lagi. Mohon dengar cakap ye hehe.

L.O.V.E
 
☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Friday, August 12, 2016

我的朋友! H啊。 放 i。咋好

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Tadi ada interview di Sekolah Fiza.
Saje mencuba nasib.
Lagipun kelas master hanya pada hari Jumaat je.

Waktu tengah keliru, pening, sakit kepala.. Sakit hati?? Ehh.. Xde kaitannnnn...
Time tu, dah rasa tak mahu cari kerja ape. Nak sambung full time plak. Tak nak buat dua kerja dalam satu masa. Macam macam yang bermain difikiran.

Lagi lagi bila dengar cerita ade orang berhenti ditengah jalan sebab tak mampu bawa.. Tapi die tak leh bawa tu sebab degree dulu die kos Quran Sunnah bukan Bahasa Arab. Waktu tu memang rasa down semacam. Siap cerita kat U.M pasal ni... Huhu.



Doakan ya^^


Hari Rabu tu saya call fiza. Minta pendapat. Nak tahu sekolah die macam ne.. Haha. Ape taknya.. Saya bawa kereta ke sekolah sampai lupa tutup rapat pintu belakang. Nampak tak keserabutan saya masa tu??? Huhu. Alhamdulillah takde ape yang berlaku.

Haip! Yana yana yana..

Al- kisah saya sampai tapi pengetua takda.. Its okay. Saya boleh sembang sembang dengan fiza dan geng. Balik tadi lupa nak salam.. Terkejut kot huhu. Maaf na! Macam tak beradab plak.. Sorry. Huhu

Time interview..

Tiba tiba kena perkenalkan diri dalam Mandarin. Saya mmg x jangka la die nak suh cakap mandarin. Dalam resume takde pun bagi tahu saya pandai mandarin. Huhu. Ni semua sebab die tengok result degree.. Adoiii.

Blur!

Memang terus tak ingat ape yang pernah belajar. Saya cakap la saya tak ingat. Kalau tengok buku semula, insyaAllah boleh. Pastu bile dah lama lama sembang, sebab die asyik sbut pasal mandarin.. Sy pun kluarkan bunyi mandarin yang saya ingat. Wo shi... Pastu die pun angguk2 je haha. Konfius pun ade oooo... Huhu.

Orang atasan sekolah tu  baru pesan, tak mo ambil  orang yang nak sambung belajar. Saya tegaskanlah.. Dapat atau tak pun takpe, cuma berharap pihak sekolah boleh bagi tahu jawapan secepat mungkin. Saya nak atur masa saya.. Haha. Pandai plak naa! Kiki

Yang selebihnya tu xmo cite la.. Hmm. Sebab tadi kami sembang2 je. Takda pa pun.

Dapat atau tak, saya ok je mana mana.
Saya cuma ikut apa yang ada didepan mata saya je buat masa ini.
InsyaAllah, mana mana pasti ada hikmahNya.

Balik tuuu.. saya merempit dengan Fiza. Yehaaa! Lama x nek motor dengan die. Terima kasih fiza sebab sudi hantar yana. Take care of urself❤️
我的朋友 !
我爱你。。写写您🙂



بعد مقابلة..

I merempit dengan Fiza ke rumah kakak di Putrajaya. Tak jauh pun.. Dekat je.. Almaklumlah p sekolah fiza kena hantar sebab x biase jalan lagi. Huhu.

حتى نلتقي مرة أخرى، يا أختي المحبوبة
☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ