Monday, December 30, 2013

joking deh!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang


There are a gift i got from Hana.
I choose Pen bcoz im “geli” with such thing have “bulu”.
Alhamdulillah,  she arrived safety.
Happy to see her again.
Im “usik” her about her journey.
I said,  why she comeback early?
She should stay there for a long time.
haha.
so cruel rigt?.
=)
Dont angry Hana,  im just joking.  
There are a gift i got from Hana.
I choose Pen bcoz im “geli” with such thing have “bulu”.
Alhamdulillah,  she arrived safety.
Happy to see her again.
Im “usik” her about her journey.
I said,  why she comeback early?
She should stay there for a long time.
haha.
so cruel rigt?.
=)
Dont angry Hana,  im just joking.
One of gift that I got from Hana.
Pilih  Pen bcoz im “geli” with such thing have “bulu”.
Alhamdulillah, safely arrived.
Happy to see her again.
“usik” dia about her journey.
I said,  why comeback so early?
Should stay there for a long time.
haha.

cruel right?.
=)

Dont angry Hana,  im just joking.

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Words!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Don’t waste words with people who deserve your silence,sometimes the most powerful thing you can say is nothing at all.
Don’t waste words with people who deserve your silence,sometimes the most powerful thing you can say is nothing at all.

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Saturday, December 28, 2013

Aina si princess (:

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

I love to read Aina Sofia words at FB.
She kindly a good girl.
Every words that out from her mouth,
can make my heart aching.
I miss her right now.
I want to keep seeing her.
She make me feel, 
Allah always besides me.
Everything happened,
Allah will help me.
Thanks Kinah.
Aina is one of Kinah friends.
I know Aina from Kinah.
They are really good.
dan jika ada orang tanya saya tentang kebaikan mereka, 
saya boleh menjadi saksi.
Saya pernah bercerita sebelum ini tentang mereka.
Aina si Princess, 
Siti si Doktor, 
Kinah si Tenang.
Moga kalian semua sentiasa dirahmati Allah.
Benarlah,  bersahabat dengan orang baik..
Akan redup ketenangan disitu.
=)
Love.
I love to read Aina Sofia words at FB.
She kindly a good girl.
Every words that out from her mouth,
can make my heart aching.
I miss her right now.
I want to keep seeing her.
She make me feel,
Allah always besides me.
Everything happened,
Allah will help me.
Thanks Kinah.
Aina is one of Kinah friends.
I know Aina from Kinah.
They are really good.
dan jika ada orang tanya saya tentang kebaikan mereka,
saya boleh menjadi saksi.
Saya pernah bercerita sebelum ini tentang mereka.
Aina si Princess,
Siti si Doktor,
Kinah si Tenang.
Moga kalian semua sentiasa dirahmati Allah.
Benarlah,  bersahabat dengan orang baik..
Akan redup ketenangan disitu.

=)

Love.


☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Monday, December 23, 2013

Walimah Zatul ^.^

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang
































[21 - 22 hb December 2013]
Menjadi pengapit terjun bagi kedua-dua mempelai pada majlis sebelah perempuan dan lelaki.
Majlis sebelah perempuan saya dipaksa untuk ber make-up. oh no! muka macam hantu. Saya tak mampu tengok diri sendiri waktu tu.
Bergambar pun saya tak sanggup sebab muka saya lain sangat. erm.erm.erm.
Saya banyak bergambar di belah lelaki sebab I used my official face. 
Takde makeup yang melebih-lebih sampai mak Teh x kenal sy yang jadi pengapit zatul sewaktu majlis belah lelaki.
(T_T)
Apapun,  semoga berbahagia hingga ke Jannah dan saya faham,  kahwin itu bukan perkara mudah bila singgah di rumah yang dorang tinggal selepas ini.
Pak Uda pun kata,  ingat kahwin tue mudah ke?
Semoga mereka berjaya mengharungi segala cabaran dalam berumahtangga.
Untuk diri saya sendiri, 
insyaAllah,  jika ada jodoh di dunia, 
maka bernikahlah saya..
Jika tidak, 
bertemu disyurga. :) 
 
[21 - 22 hb December 2013]
Menjadi pengapit terjun bagi kedua-dua mempelai pada majlis sebelah perempuan dan lelaki.
Majlis sebelah perempuan saya dipaksa untuk ber make-up. oh no! muka macam hantu. Saya tak mampu tengok diri sendiri waktu tu.
Bergambar pun saya tak sanggup sebab muka saya lain sangat. erm.erm.erm.
Saya banyak bergambar di belah lelaki sebab I used my official face. 
Takde makeup yang melebih-lebih sampai mak Teh x kenal sy yang jadi pengapit zatul sewaktu majlis belah lelaki.
(T_T)
Apapun,  semoga berbahagia hingga ke Jannah dan saya faham,  kahwin itu bukan perkara mudah bila singgah di rumah yang dorang tinggal selepas ini.
Pak Uda pun kata,  ingat kahwin tue mudah ke?
Semoga mereka berjaya mengharungi segala cabaran dalam berumahtangga.
Untuk diri saya sendiri, 
insyaAllah,  jika ada jodoh di dunia, 
maka bernikahlah saya..
Jika tidak, 
bertemu disyurga. :) 
 
[21 - 22 hb December 2013]
Menjadi pengapit terjun bagi kedua-dua mempelai pada majlis sebelah perempuan dan lelaki.
Majlis sebelah perempuan saya dipaksa untuk ber make-up. oh no! muka macam hantu. Saya tak mampu tengok diri sendiri waktu tu.
Bergambar pun saya tak sanggup sebab muka saya lain sangat. erm.erm.erm.
Saya banyak bergambar di belah lelaki sebab I used my official face. 
Takde makeup yang melebih-lebih sampai mak Teh x kenal sy yang jadi pengapit zatul sewaktu majlis belah lelaki.
(T_T)
Apapun,  semoga berbahagia hingga ke Jannah dan saya faham,  kahwin itu bukan perkara mudah bila singgah di rumah yang dorang tinggal selepas ini.
Pak Uda pun kata,  ingat kahwin tue mudah ke?
Semoga mereka berjaya mengharungi segala cabaran dalam berumahtangga.
Untuk diri saya sendiri, 
insyaAllah,  jika ada jodoh di dunia, 
maka bernikahlah saya..
Jika tidak, 
bertemu disyurga. :) 
 
[21 - 22 hb December 2013]
Menjadi pengapit terjun bagi kedua-dua mempelai pada majlis sebelah perempuan dan lelaki.
Majlis sebelah perempuan saya dipaksa untuk ber make-up. oh no! muka macam hantu. Saya tak mampu tengok diri sendiri waktu tu.
Bergambar pun saya tak sanggup sebab muka saya lain sangat. erm.erm.erm.
Saya banyak bergambar di belah lelaki sebab I used my official face. 
Takde makeup yang melebih-lebih sampai mak Teh x kenal sy yang jadi pengapit zatul sewaktu majlis belah lelaki.
(T_T)
Apapun,  semoga berbahagia hingga ke Jannah dan saya faham,  kahwin itu bukan perkara mudah bila singgah di rumah yang dorang tinggal selepas ini.
Pak Uda pun kata,  ingat kahwin tue mudah ke?
Semoga mereka berjaya mengharungi segala cabaran dalam berumahtangga.
Untuk diri saya sendiri, 
insyaAllah,  jika ada jodoh di dunia, 
maka bernikahlah saya..
Jika tidak, 
bertemu disyurga. :) 
 
[21 - 22 hb December 2013]
Menjadi pengapit terjun bagi kedua-dua mempelai pada majlis sebelah perempuan dan lelaki.
Majlis sebelah perempuan saya dipaksa untuk ber make-up. oh no! muka macam hantu. Saya tak mampu tengok diri sendiri waktu tu.
Bergambar pun saya tak sanggup sebab muka saya lain sangat. erm.erm.erm.
Saya banyak bergambar di belah lelaki sebab I used my official face. 
Takde makeup yang melebih-lebih sampai mak Teh x kenal sy yang jadi pengapit zatul sewaktu majlis belah lelaki.
(T_T)
Apapun,  semoga berbahagia hingga ke Jannah dan saya faham,  kahwin itu bukan perkara mudah bila singgah di rumah yang dorang tinggal selepas ini.
Pak Uda pun kata,  ingat kahwin tue mudah ke?
Semoga mereka berjaya mengharungi segala cabaran dalam berumahtangga.
Untuk diri saya sendiri, 
insyaAllah,  jika ada jodoh di dunia, 
maka bernikahlah saya..
Jika tidak, 
bertemu disyurga. :) 
 
[21 - 22 hb December 2013]
Menjadi pengapit terjun bagi kedua-dua mempelai pada majlis sebelah perempuan dan lelaki.
Majlis sebelah perempuan saya dipaksa untuk ber make-up. oh no! muka macam hantu. Saya tak mampu tengok diri sendiri waktu tu.
Bergambar pun saya tak sanggup sebab muka saya lain sangat. erm.erm.erm.
Saya banyak bergambar di belah lelaki sebab I used my official face. 
Takde makeup yang melebih-lebih sampai mak Teh x kenal sy yang jadi pengapit zatul sewaktu majlis belah lelaki.
(T_T)
Apapun,  semoga berbahagia hingga ke Jannah dan saya faham,  kahwin itu bukan perkara mudah bila singgah di rumah yang dorang tinggal selepas ini.
Pak Uda pun kata,  ingat kahwin tue mudah ke?
Semoga mereka berjaya mengharungi segala cabaran dalam berumahtangga.
Untuk diri saya sendiri, 
insyaAllah,  jika ada jodoh di dunia, 
maka bernikahlah saya..
Jika tidak, 
bertemu disyurga. :) 
 
[21 - 22 hb December 2013]
Menjadi pengapit terjun bagi kedua-dua mempelai pada majlis sebelah perempuan dan lelaki.
Majlis sebelah perempuan saya dipaksa untuk ber make-up. oh no! muka macam hantu. Saya tak mampu tengok diri sendiri waktu tu.
Bergambar pun saya tak sanggup sebab muka saya lain sangat. erm.erm.erm.
Saya banyak bergambar di belah lelaki sebab I used my official face. 
Takde makeup yang melebih-lebih sampai mak Teh x kenal sy yang jadi pengapit zatul sewaktu majlis belah lelaki.
(T_T)
Apapun,  semoga berbahagia hingga ke Jannah dan saya faham,  kahwin itu bukan perkara mudah bila singgah di rumah yang dorang tinggal selepas ini.
Pak Uda pun kata,  ingat kahwin tue mudah ke?
Semoga mereka berjaya mengharungi segala cabaran dalam berumahtangga.
Untuk diri saya sendiri, 
insyaAllah,  jika ada jodoh di dunia, 
maka bernikahlah saya..
Jika tidak, 
bertemu disyurga. :)
[21 - 22 hb December 2013]
Menjadi pengapit terjun bagi kedua-dua mempelai pada majlis sebelah perempuan dan lelaki.
Majlis sebelah perempuan saya dipaksa untuk ber make-up. oh no! muka macam hantu. Saya tak mampu tengok diri sendiri waktu tu.

Bergambar pun saya tak sanggup sebab muka saya lain sangat. erm.erm.erm.
Saya banyak bergambar di belah lelaki sebab I used my official face. 

Takde makeup yang melebih-lebih sampai mak Teh x kenal sy yang jadi pengapit zatul sewaktu majlis belah lelaki (T_T) 

Apapun,  semoga berbahagia hingga ke Jannah dan saya faham,  kahwin itu bukan perkara mudah bila singgah di rumah yang dorang tinggal selepas ini.

Pak Uda pun kata,  ingat kahwin tue mudah ke?

Semoga mereka berjaya mengharungi segala cabaran dalam berumahtangga.

Untuk diri saya sendiri,
insyaAllah,  jika ada jodoh di dunia,
maka bernikahlah saya..
Jika tidak,
bertemu disyurga. :)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Saturday, December 21, 2013

Kuliah Terakhir Sebagai Pelajar Ijazah Sarjana Muda Bahasa Arab & Komunikasi :'(

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Bercerita tentang USIM. {201213}
Maka, berakhirlah kuliah semester 7 dan insyaAllah, start bulan Februari tahun depan, bakal praktikal di Syarikat Darul Syakir Enterprise selama 6 bulan.
Dan bulan 11 atau 12, maka bergraduasilah saya.
InsyaAllah, dengan izinNYA.
Kenangan yang tak mungkin dilupakan. Alhamdulillah, berjaya menghabiskan tempoh pengajian selama 4 tahun. Bagai mimpi bukan? ^^.
Syukur kehadrat Ilahi juga kerana mempertemukan aku dengan mereka.
Mengenali mereka, adalah satu titik pertemuan yang cukup indah! :D
Semoga kita berjumpa lagi.
Semoga kalian semua dalam jagaan Allah selalu.
Moga kenangan ini menjadi tersimpan rapi.
Fi hifdzillah.
Home Sweet Home.
21121.
Baiti Jannati, Perak. ^__^
 
Bercerita tentang USIM. {201213}
Maka, berakhirlah kuliah semester 7 dan insyaAllah, start bulan Februari tahun depan, bakal praktikal di Syarikat Darul Syakir Enterprise selama 6 bulan.
Dan bulan 11 atau 12, maka bergraduasilah saya.
InsyaAllah, dengan izinNYA.
Kenangan yang tak mungkin dilupakan. Alhamdulillah, berjaya menghabiskan tempoh pengajian selama 4 tahun. Bagai mimpi bukan? ^^.
Syukur kehadrat Ilahi juga kerana mempertemukan aku dengan mereka.
Mengenali mereka, adalah satu titik pertemuan yang cukup indah! :D
Semoga kita berjumpa lagi.
Semoga kalian semua dalam jagaan Allah selalu.
Moga kenangan ini menjadi tersimpan rapi.
Fi hifdzillah.
Home Sweet Home.
21121.
Baiti Jannati, Perak. ^__^
 
Bercerita tentang USIM. {201213}
Maka, berakhirlah kuliah semester 7 dan insyaAllah, start bulan Februari tahun depan, bakal praktikal di Syarikat Darul Syakir Enterprise selama 6 bulan.
Dan bulan 11 atau 12, maka bergraduasilah saya.
InsyaAllah, dengan izinNYA.
Kenangan yang tak mungkin dilupakan. Alhamdulillah, berjaya menghabiskan tempoh pengajian selama 4 tahun. Bagai mimpi bukan? ^^.
Syukur kehadrat Ilahi juga kerana mempertemukan aku dengan mereka.
Mengenali mereka, adalah satu titik pertemuan yang cukup indah! :D
Semoga kita berjumpa lagi.
Semoga kalian semua dalam jagaan Allah selalu.
Moga kenangan ini menjadi tersimpan rapi.
Fi hifdzillah.
Home Sweet Home.
21121.
Baiti Jannati, Perak. ^__^ 
 
Bercerita tentang USIM. {201213}
Maka, berakhirlah kuliah semester 7 dan insyaAllah, start bulan Februari tahun depan, bakal praktikal di Syarikat Darul Syakir Enterprise selama 6 bulan.
Dan bulan 11 atau 12, maka bergraduasilah saya.
InsyaAllah, dengan izinNYA.
Kenangan yang tak mungkin dilupakan. Alhamdulillah, berjaya menghabiskan tempoh pengajian selama 4 tahun. Bagai mimpi bukan? ^^.
Syukur kehadrat Ilahi juga kerana mempertemukan aku dengan mereka.
Mengenali mereka, adalah satu titik pertemuan yang cukup indah! :D
Semoga kita berjumpa lagi.
Semoga kalian semua dalam jagaan Allah selalu.
Moga kenangan ini menjadi tersimpan rapi.
Fi hifdzillah.
Home Sweet Home.
21121.
Baiti Jannati, Perak. ^__^ 
 
Bercerita tentang USIM. {201213}
Maka, berakhirlah kuliah semester 7 dan insyaAllah, start bulan Februari tahun depan, bakal praktikal di Syarikat Darul Syakir Enterprise selama 6 bulan.
Dan bulan 11 atau 12, maka bergraduasilah saya.
InsyaAllah, dengan izinNYA.
Kenangan yang tak mungkin dilupakan. Alhamdulillah, berjaya menghabiskan tempoh pengajian selama 4 tahun. Bagai mimpi bukan? ^^.
Syukur kehadrat Ilahi juga kerana mempertemukan aku dengan mereka.
Mengenali mereka, adalah satu titik pertemuan yang cukup indah! :D
Semoga kita berjumpa lagi.
Semoga kalian semua dalam jagaan Allah selalu.
Moga kenangan ini menjadi tersimpan rapi.
Fi hifdzillah.
Home Sweet Home.
21121.
Baiti Jannati, Perak. ^__^
Bercerita tentang USIM. {201213}

Maka, berakhirlah kuliah semester 7 dan insyaAllah, start bulan Februari tahun depan, bakal praktikal di Syarikat Darul Syakir Enterprise selama 6 bulan.
Dan bulan 11 atau 12, maka bergraduasilah saya.

InsyaAllah, dengan izinNYA.

Kenangan yang tak mungkin dilupakan.

Alhamdulillah, berjaya menghabiskan tempoh pengajian selama 4 tahun. Bagai mimpi bukan? ^^.
Syukur kehadrat Ilahi juga kerana mempertemukan aku dengan mereka.
Mengenali mereka, adalah satu titik pertemuan yang cukup indah! :D
Semoga kita berjumpa lagi.
Semoga kalian semua dalam jagaan Allah selalu.
Moga kenangan ini menjadi tersimpan rapi.
Fi hifdzillah.

Home Sweet Home.
211213.
Baiti Jannati, Perak. ^__^

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Tuesday, December 17, 2013

Bercuti di Port Dickson No. 77

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Cerita kami.
2 hari 1 Malam.
15/11/2013- 16/11/2013.

Melakar kenangan bersama sahabat serumah dan ikut turut serta adinda, Nur Ain Ramlan.

Cerita kami no. 77.

15 Nov 2013 - 16 Nov 2013.

Alhamdulillah,  Allah permudahkan apa yang kami rancang. Kami serumah bercuti di Port Dickson dan menginap semalam di rumah Pakcik Hana yang terletak di Tanjung Tuan Beach Resort. Villa pakcik Hana betul2 menghadap pantai. Bangun pagi je nampak pantai. Subhanallah, indah sangat.
selitkan cerita, hari ini hari lahir mazyyah. Sanah Helwah Mazyyah. Semoga semakin meningkat usia,  makin dekat denganNya. Malam 14 Nov, sewaktu mereka semua menyediakan barang kelengkapan.. saya dan kinah buat kek. Kinah jadi guru saya sebab saya belajar dari dia. Saya buat dua kek, Caramel Cake dan Choc Cheese Cake. Saya untuk Mazyyah dan satu lagi untuk budak rumah.

Banyak yang dapat saya pelajari sepanjang bercuti bersama mereka. Antaranya, ikatan ukhwah yang semakin kuat kerana kami bersatu hati menyediakan sebarang kelengkapan sebelum pergi dan sepanjang berada di sana.

sampai sampai je terus ambil gambar :D




:)

Kami semua :) Hana xde sbb dia ambik gmbr..





Di sebalik asap :D



Air laut tak pasang waktu nih. Jejak ketam kecil kecil kat sini hehe


bersedia untuk Banana boat :D








berpaut dengan Mazyyah ngee








Bermalam di villa Tanjung Tuan Beach Resort seakan mimpi. Bangun pagi nampak pantai. Tenang.

Malam tue,kami wat BBQ. Mengambil masa yang agak lama tuk hidupkan bara arang tu. Entah bila kami akan makan.. hoho. Nasib baik ada dikalangan kami yang pro.

Antara yang saya tak dapat lupa bila kami belajar terapungkan badan dari Ain dan Kinah. Al-maklumlah, tak pandai berenang. Keyakinan itu perlu dan mereka berulang kali pesan, fikiran kena kosong. Waktu tu, saya dapat rasa fikiran agak serabut. Macam-macam yang saya fikirkan. Alhamdulillah, kami semua berjaya lakukannya

Percubaan menaiki banana bot. Kali pertama ditenggelamkan di tepi pantai, life jacket terbuka. (Nak kata tak pasang btul, dah btul dah..) Rasa cemas dan tak tahu nak berpaut pada siapa. Nasib bek ada Adilah di sebelah. Kali kedua ditenggelamkan, rasa takut sangat2 dah. (Mula2 beriya nak tenggelam kat tengah2 laut. Ada hikmahnya bila semua sepakat ditenggelamkan kat tepi laut tue je. Alhamdulillah, Allah beri kesempatan untuk mencubanya dan suasana sepanjang di PD agak baik.

Ada antara kami yang cuba, flying fish (xtau betul ke tak namanya nih). Permainan yang saya agak suka. Agak laju dan agak menakutkan. Kami cuma perlu pegang, bertahan dan melawan arah. Bagi yang duduk belakang, kami dapat rasakan ombak kat kaki(kena duduk secara berlutut).

Terima kasih atas kenangan ini.
Terima kasih buat mereka yang turut serta.
Terima kasih kepada kedua-dua insan yang bernama Ain, yang jadi pemandu kami. Tanpa mereka, kami tak mungkin sampai ke sini.
Terima kasih atas segalanya.

Semoga kita berpeluang melakukan aktiviti seperti ini lagi.

p/s: Entah berkesempatan, entah tidak kan.. dah last sem nie. huhu. Jom broga hill plak :P

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ