Monday, January 28, 2013

Maaf (╯︵╰,) H.B. to You

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

ehem.
sakit tekak.
  
Maaf  Azmina. (,)

Saya tak ingat  hari ni hari lahir sahabat saya, Nurul Azmina Yatau.

Seriously, betul- betul tak ingat.

Pertama, saya memang tau hari lahir dia jatuh pada 28 Januari tapi saya tak perasan rupanya hari ini adalah tarikh tersebut.

Maaf kakak.

Saya buka je FB dari pagi tadi tapi tak perasan ada information about her birthday.

Saya perasan time nak magrib dah.

Saya nampak dia post HB kat orang lain.

tup.tup ternampak information kat tepi kanan, hari ini hari lahir dia. huhu

hah, yang nie lah..huhu.

Saya dedikasi entri ini buat sahabat syurga saya, insyaAllah.. Nurul Azmina Yatau.(◕‿◕✿)

Azmina,

gadis tegar pink yang berwajah manis :")

Sanah helwah ukhti tercinta.

Semoga diperjalanan ini, redha Allah mengiringi dirimu.

maafkan tuan hamba sebab terlupa tarikh hari ini.

tak  wish tak bererti lupa kan?.

cuma terlewat. hehe

awak.awak.awak.

umo awak dah 23 la..

dah tua!

oppss.
kata kat diri sendiri ke ni?.

Tak pe, makin tua.. makin matang kan?. ^^

Semoga usia yang makin meningkat ini, mendekatkan lagi kita kepada Allah.

Saranghae! 

◠‿◠


ingat lagi?. Picture ni time orientasi
p/s: Terima kasih atas segalanya...             

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Debat !

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

apsal plak dengan debat nie?.

erm, sekadar nak terangkan kat mereka yang bertanya..

napa saya kata, "orang yang berdebat tue look awesome!"

sampai ada yang kata, saya admire kat orang tuh la.

Padahal, saya tak fokus kat lelaki pun sangat.

Twitter punya kes la nie.. :")

Saya memang penyokong debat yang tegar.  Lagi-lagi time sekolah dulu, dua orang sahabat baik saya menyertai debat Bahasa Melayu & Bahasa Arab. "Wan Zai & Hafliana"

Time kat Usim plak, sahabat saya Mazyyah turut menyertainya.

Saat itu juga, saya mula mengenali kak Sarah.

Zul pun orang debat gak tapi tak pernah tengok dia berdebat lagi setakat nie.

Kak Faezah, eh, kitaorg sama umo la.. Faezah dialek arabnya sedap tul didengar. Indah betul!. Sebutan makhraj... wah, macam Radhiah la.

 p/s: Radhiah, saya doakan awak diberikan kekuatan untuk masuk debat arab. insyaAllah :")

tapi mereka-mereka ini memang awesome lah.

Saya tak mampu nak jadi seperti mereka.

Mereka ni nampak bersahaja tetapi bila mengeluarkan kata-kata, daebak! hehe.

ok, setakat ini je cerita pasal debat.

p/s: Selamat berdebat & gudluck untuk semua penDebat Asean  terutamanya Zul, Mazyyah & Faezah!  
(。◕‿◕。


☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Sunday, January 27, 2013

Snow akak! :")

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

yeah, dah dapat nama yang dilukis diatas salji.

Terima kasih adik manis, Najihah !

Sangat terharu tau.. (◡‿◡✿)

Dengan cuaca yang sangat sejuk tue, tak sangka dia nak buatkan gak .

Permintaan yang agak kebudak-budakan.hehe.

Dah lama minta kat dia tetapi dia kata, belum salji lagi.


alhamdulilah, bila salji baru turun.. 

nama saya dah terlakar diatas salji.

thanks Jiha! :)

Dia post kat twitter saya. :")


heh, tak cukup yang ni.. saya nak yang lain plak. 


ish.ish.ish. Tak bek betul saya nie tau~


tapi dia faham..


dan dia buatkan saya lagi satu.


Cantik!


Sangat cantik...


bertambah sayang la saya kat dia nie. ehem. :P


Jiha guna tangan tuk wat cmni.  Terharu ~ huhu
Terima kasih adik Jordan.

Entah napa,akak nak sangat nama akak dilakar kat atas salji.

memang budak-budak kan?

hehe.

Jaga kesihatan baik-baik tau.

sana kan sejuk...

Nanti ada masa, ada ruang.. akak call sana tau.

Sebab dia selalu marah bila saya call dia.

Yelah, dah la jauh, mahal & membazir.

itu yang dia kata kat saya.

hah, tak pa.. akak call bukan hari-hari.

Jarang..

sangat jarang..

tapi bila tangan gatal..

ada masa tue,

call juga tiap minggu walaupun tak hari-hari.

peace!

( ◕〝◕)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

❤_❤

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang


Hari ini, saya rindu dekat sahabat-sahabat saya.

Sahabat sekuliah, sekelas & serumah dengan saya.

Heh, agak-agak dorang pun rindu kat saya tak?. #wondering

eh, korang-korang kat umah..

Jaga diri baik-baik tau. Jangan nakal-nakal. Lepas cuti, kita jumpa lagi oke! insyaAllah..

Kalau ada berita baik, janganlah lupa sampaikan.. hehe.

Buat orang umah, No. 77. :") 


✿ Hana, selamat mengambil test JPJ tuk moto. hehe. Akak tak ambil lagi kot~ ntahlah. Tengoklah cena dulu.

✿ Mazyyah, selamat berdebat.. buat bagus-bagus tau. Jangan banyak "menggoreng" plak time debat nanti.hehe

✿ Kinah, selamat menjahit.Ada untuk akak tak?. hehe

✿ Radhiah, selamat menunaikan umrah. Tolong doakan urusan saya dipermudahkan ya untuk ke sana. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.

✿ Yah, rindu plak nak gurau-gurau dengan hang. Jijiji,dididi oppa gangnam style. Bila dengar lagu tuh, teringat plak. haha. Meriah tuii rumah sewa tu dengan gelagat hang.

✿ Dila, hai cik kak nye.. hehe. Dont worry, kalau ada pape je..aku pasti sms hang. amboii.. nanti next sem aku nangis kat hang lagi tau. hee~

✿  Fiza, gudluck untuk pembelajaran kat Darul Syifa. Semoga semuanya berjalan dengan lancar & dipermudahkan Allah. ohya, hati-hati bawa kereta.

Kak Ida, selamat bercuti. Tak sempat nak salam ngan akak sebelum balik kg ari tuh.huhu. maaf sangat-sangat~

✿ Nadia, heh! noonaaaa :P Terima kasih atas segalanya. Hang rajin tul kemas umah & aku plak suka sangat menyemakkan umah tue. Maaf sangat-sangat ar.

✿ Zati, dengar kata.. hang dah pindah umah?. sebab aku ka hang pindah?. huhu. maaf sangat-sangat tau lau hang da terasa kat aku. Semoga dengan umah baru, hang lebih selesa lagi. insyaAllah.. selamat bercuti & selamat kembali ke Perlis.

p/s: Terima kasih kat korang suma ^_^

 Buat Mira :")

✿ Teringat plak sms mira pasal rindu tue. huhu. Rindu gak kat mira time tue.. Dah lama kita tak story mory kan.. hehe. Takpe, bila ada peluang kita cerita lagi tau. Selamat bercuti ke Bandung~ miss you sangat2 la. Dah lama xnmpk mira kt twitter time cuti nie. Take care!

Buat Ain Ramlan :")

✿ Maaf sangat-sangat sebab jarang nak tegur. Lagi-lagi bila time exam.huhu. Selamat bercuti.. ehem, dah rajin update blog nampak?. hehe. baguslah tue.. Akak suka baca blog orang. Jaga diri baik-baik tau.. ohya, ain nak ambil lesen moto kan?. hah, banyakkan praktis. Jangan jadi macam akak. Seminggu tue ambil, seminggu tue juga dah beli moto & bawa ke kampus. Padahal tak reti pun bawa moto selama nie..hehe. 

Buat Za :")

✿ Hai adik manis! hehe. Suka sangat layan kerenah akak yang merepek kat twitter tue kan.. ingat plak time sms kita dulu2. hehe. xpa2, len kali, lain masa.. za sampai gak kat umah akak nie. insyaAllah. Doakan akak sampai kt kelantan nuh. hee~ Jaga diri baik-baik tau. Lepas cuti, insyaAllah jumpa lagi.. Take care! 

Nak tuju kat sapa lagi nih. Nak tuju kat semua la..

✿ Selamat bercuti buat sahabat-sahabat kelas yang saya kasihi, TBA 1 & TBA 2,3,4 & 5. Semoga cuti sebulan ini dimanfaatkan dengan sebaiknya. Jumpa lagi lepas cuti panjang ini. insyaAllah..
  

Untuk yang special tak da kah?.

ada!

(The End)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ