Monday, July 29, 2013

Kecewa. Sabar?.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Mungkin ramai dah yang memahami dan mengerti situasi diri saya.
Orang kata, saya dah tak mengerti.

Yup.
saya tak rasa saya perlu mengerti sedangkan orang yang berkata itu tak pernah cuba memahami.
 
Saya tak suka menyerabutkan fikiran saya. Well, saya bukan "Nurliyana Adnan" yang dulu. Caring sangat sampai terlupa akan hati sendiri.

Saya suka jaga hati orang tetapi hakikatnya saya tak jaga pun. heh, kejam tak saya ? >.<

Bila bekerja bersama mazyyah, dia terpaksa bersabar banyak dengan kerenah saya. Of coz sebab saya mudah sangat moody.

Sikit-sikit nak moody, sikit-sikit nak moody.

Saya pernah gak terfikir, kalau sy cepat moody..nti kecianla kt bakal suami sy. Bukankah seorang isteri kena bermanis muka di hadapan suaminya?.

Dengan sahabat sendiri pun saya tak dapat mengawal moody saya, ini kan pula dengan suami sendiri.

Belajar.

Itulah pesanan seseorang pada saya.

Hidup ini semuanya perlu belajar. Tak kisah la benda yang kita tahu mahupun tak tahu.

Kadang-kadang je pesanan orang ni menyerap, kadang-kadang tak. Yelah, ikut kedegilan sendiri.huhu.

Hah, nak tau!

Di jadikan cerita, saya tak nak la serabutkan fikiran saya dengan kata-kata orang tuh. Saya terasa ke?. Saya tak terasa sampai "makan dalam" . Saya tak perlu ambil kisah tapi disebabkan kata-kata dia tu menyebabkan orang lain mula bertanya, saya tak nak berdiam diri gak.

So, adakah caranya meluah kat blog?.

erm. Bila blog tak private,orang len boleh baca. Sape2 yang baca, boleh je sakit hati kan. Lagi2 kalau dia terasa dengan apa yang kita tulis.

huhu. Tak patut saya tulis kat cni kan?

teringat kata-kata budak tuh. Meluah kat Allah cukup. :)

cuma, saya ni degil. hah, taip panjang plak tuh.sorry...

Saya tak nak ulas panjang cerita tue. Cuma saya nak kata, tak tahu bertanya. Janganlah sampai menyebabkan ayat dia tu menyebabkan ramai orang berfikiran len

Ya, kami salah tapi hakikatnya.. napa tak tanya?. Ya.salah kami juga sebab tak bertanya dan tak bagi tahu sebab terlupa tapi salahkah bertanya sebelum kt papa?.

Takda kaitan dengan saya pun tapi sebab ayat dia tu menyebabkan orang salah faham. huhu.

Kalau orang lain tak salah faham, i dont care. Eh, tiba2 teringat plak lagu kiut I Dont Care tuh. hehe.

comel la plak.^.^ p/s: hanya yg tau, tau lagu ape nie. hee~

Hah, mazyyah dah pujuk supaya saya tak meluah. Okelah, saya pun da hati perasaan gak. Tak naklah sakitkan hati orang.

Sat g saya highlight ayat yang tue.

Mazyyah kt, biar orang bagi racun.. kita bagi madu. Yup! Bulan Ramadhan nih yana :)

Sempat lagi update blog kan..sebab xda keje. Dr  g meeting. Btw, mood Dr pun tak baik ari nie. haiya..  harap-harap mood Dr pasni, bek-bek belaka.  Takut gak keje dgn Dr if Dr marah je.. huhu.

p/s: Maaf bagi yang terasa. Sekian, The End.
☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Sunday, July 28, 2013

PSN #PusatSainsNegara

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Kenangan akhir sem 6 bersama sahabat sekelas.
Seronok sangat time nie.

Macam-macam tempah boleh terjah.
Rasa macam kat dunia kanak-kanak pun ada.

Seronok aih!

opps. 
Baru nak update.

13 June 2013.

Beberapa hari lepas birthday saya.
Nak juga sbut kan. =P
peace!

Nie lawatan kelas untuk subjek BA & Teknologi.
 Time ktorg p sana, Dr Hishom tak join sekali.
al-maklumlah, Dr bz..
 #mengakui kebenaran tue.

 Biar gambar yang berbicara la ye.

kami berlima :)
 Kat tempat nie, saya paling suka tempat yang ada cermin.
Bila masuk dalam tue, sumenya cermin.
Sampaikan kalau berjalan tak berhat-hati, nanti terlanggar cermin.
hehe.

paling suka,
cermin gemuk, besar, kurus, comel, kiut tue.

hah,
cer tengok gambar-gambar kami ni.


Comel tak?.
paling suka gambar belah kiri tue.
Rasa kerdil & kiut.
haha.

Time nie baru je ktorg sampai kt tempat tue..

:)

:)

Tau tak?.
Time bergambar kat cni.
teringat suasana kat Thailand.
Rindu bertamu kat tempat tue tiba2.

Rasa macam serupa je suasana tue sebab akuarium kot.
erm. maybe.

bersedia!!! hehe
menakutkan spring nih.. tapi rasa syok.

cermin kurus. hehe


bergambar dengan tuttt.. xtau nama nye pe.


ada budak kacau line. haha :D

:)


misi menjelajah,,


:)

time urus tiket...

time urus tiket..

pusingan puting beliung..

puting beliung.. mazyyah nampak syok.

xtau namanya pe..tp letak tangan kt ctu je, da suara kluar.

suka tgk gambar mazyyah yang nie :)

iyaakk.. haha. :D

sweet je tgk:)

comel nye patung tue..

berdua dengan kinah..

tangan sape nih?. :D

ini lah hasilnya :)

kawasan kanak2.. comel sgt2 tau..

transfomers :)

zul tak berjaya gak tangkap bola tuh..haha

main pianooo... hehe


zul n kawan dia.. hehe

pandangan atas :)

pandangan atas :)

bila cahaya dan cermin bersatu, maka da kuasa mengerakkan kipas kapal terbang tue.hehe

setakat yang berjaya time ni, dila n zul je rasanya..

cek tekanan darah..

wah,takut! badan Radhiah xda.hehe

seronok btul zul men game ni smpi x bg ktorg men..

hana & kawan die..hehe

turn ktorg plak men game tuh. Touch screen dr jauh je. Boleh detect

stage complete. haha. hebat tak ktorg?. siap bergambar lgi :)

^^

cantik kann?.

tak berjaya lalu nie..ambil gmbr pun jd la. yg belakang tu, tmpt lari. Boleh ukur spa yg paling pantas.


bila jumpa cermin =P

cermin lagi..hehe

dan cerminnnn.. :)

ini lah kawan kami..ehh~

dekat taman rama2.. suka yg atas tue. cantik :)

nampak tak rama2?.

comel tul burung nie..

penyu..

ada tak rama2?. cer cariii..

hana & kolam

zul dgn iphone 5 die..




we are in blue :)

dorg sempat p bawah nie..ktorg tak sempat.hehe

- The End -
13 June 2013.

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ