Friday, September 20, 2013

Outing berlima gtuhhh :D

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

 Outing berlima. Menuju The Mines. Seriously,  budak-budak ni banyak sangat beli barang. al-maklumlah,  baru buka sem. Macam-macam benda nak dibeli.
saya beli beg tangan kat sini. Kebetulan ada promoasi 50%. Hiks.
Kat sini saya makan nasi claypot. Oh,  sungguh sedap.
YANA, NADIA, MAZYYAH,  HANA dan  KINAH.
=) 

 Outing berlima. Menuju The Mines. Seriously,  budak-budak ni banyak sangat beli barang. al-maklumlah,  baru buka sem. Macam-macam benda nak dibeli.
saya beli beg tangan kat sini. Kebetulan ada promoasi 50%. Hiks.
Kat sini saya makan nasi claypot. Oh,  sungguh sedap.
YANA, NADIA, MAZYYAH,  HANA dan  KINAH.
=) 

 Outing berlima. Menuju The Mines. Seriously,  budak-budak ni banyak sangat beli barang. al-maklumlah,  baru buka sem. Macam-macam benda nak dibeli.
saya beli beg tangan kat sini. Kebetulan ada promoasi 50%. Hiks.
Kat sini saya makan nasi claypot. Oh,  sungguh sedap.
YANA, NADIA, MAZYYAH,  HANA dan  KINAH.
=) 

 Outing berlima. Menuju The Mines. Seriously,  budak-budak ni banyak sangat beli barang. al-maklumlah,  baru buka sem. Macam-macam benda nak dibeli.
saya beli beg tangan kat sini. Kebetulan ada promoasi 50%. Hiks.
Kat sini saya makan nasi claypot. Oh,  sungguh sedap.
YANA, NADIA, MAZYYAH,  HANA dan  KINAH.
=) 

Outing berlima.
Menuju The Mines.
Seriously,  budak-budak ni banyak sangat beli barang. al-maklumlah,  baru buka sem. Macam-macam benda nak dibeli.
saya beli beg tangan kat sini.
Kebetulan ada promoasi 50%.
Hiks.
Kat sini saya makan nasi claypot. Oh,  sungguh sedap.
YANA, NADIA, MAZYYAH,  HANA dan  KINAH.
=)


☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Monday, September 16, 2013

AkakAdik.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Ada yang bertanya.

Bukan seorang ..

Saya jelaskan dekat sini.

erm..bukan jua penjelasan mahupun penerangan yang saya nak berikan.

Entah ape tapi boleh la baca.

Saya salah dalam situasi ini.

Maaf jua saya katakan.

Mereka hanya adik dipandangan saya.

Dan saya adalah seorang kakak bagi mereka.

Sihat dan sakit mereka memang saya ambil peduli.

Biarpun takda pertalian darah.

Kerana rasa sayang seorang kakak.

Salah sebab adik seorang tue adalah lelaki.

Saya tahu apa pandangan orang.

Pandang serong?.

Silakan...

Sebab saya tahu ini memang salah saya.

cuma seperti yang saya kata,

Mereka adalah adik saya.
Saya panggil mereka dengan panggilan adik. 

dan saya jelaskan lagi,
Sihat & sakit mereka memang saya ambil kisah.

 Saya selesa bersama mereka.

Saya tahu ada yang mengomen itu ini.
Bukan saya tak cuba.
Cuma tak boleh.

Mereka adik saya.
Maaf.

Sekian, Terima Kasih.

:)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Sunday, September 15, 2013

Pengalaman bersama PPS.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

4 Sept 2013.
Hari ini adalah hari last saya dan Mazyyah bekerja.

Pengalaman yang terlalu banyak pengajarannya.

Bekerja di bawah Dr. Hishom memang banyak pengalaman.

Manis bila saya dapat belajar perkara baru.
Pahit bila menerima amarah daripada Dr.

Semua tue adalah pengalaman yana..
Sila jangan berfikir buruk tentang Dr.

Kadang-kadang terfikir juga tentang kesihatan Dr. Bila Dr nak bedah..
bila teringat apa yang saya dengar,
rasa marah plak kat Dr.

Allah.
tak patut rasanya saya mempunyai perasaan sakit hati dan marah ini.
Dia adalah "GURU" ku..

Maafkan dan halalkan semuanya ye Yana.
Lupakan yang pahit...

Yang penting, jadikan semua ini satu ibrah.

Tak bagus simpan rasa sakit hati kat seorang guru.

Lupakan oke :)

apepun,
bersyukur atas pengalaman ini.
Banyak yang saya belajar.

dan terlalu banyak lagi yang saya perlu belajar.

Antaranya adalah "SABAR".

Terima Kasih Mazyyah kerana bertahan dengan kerenah saya.
Terima Kasih kerana masih cuba bersahabat dengan saya.
Terima Kasih atas tunjuk ajar yang diberikan.

Terima Kasih.

Terima Kasih Staf PPS yang baik hati.
Sentiasa bagi nasihat dan pertolongan.

^^

Puan Sri, Kak Nab, Puan Su, Kak Sarah, En. Azlan, En. Ghafar, Kak Nurul, En. Ridhwa, Kak Nora

student Practical, Linda

dan 

Dekan PPS, Data Dr. Muhammad Muda

serta

Timbalan Dekan PPS,Dr. Hishomudin.

Terima Kasih.

Puan Sri belanja ktorg makan kat ayam penyet:D

Hari Last bersama Linda.. :(

with Linda :)

kat sini la tmpt ktorg wat kerja..

bersama kak Sarah, Kak Nurul dan Kak Nora..

Lunch kat Canselori oke..

waktu pendaftaran.. curi2 bergmbr jap


kak Sarah tgh tnya Dato pasal jadual DIJAP

Sambutan Hari Raya Staf

Bersama Kak Nab.

:)

sewaktu pendaftaran..

Bersama Kak Nab dan Puan Sri

kami, kami :)

sewaktu menjaga exam EPT
 Sekian, Terima Kasih :")

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Friday, September 13, 2013

sem 7.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Erm. Malas rasanya nak menaip.

haa'iah.. susah btul bila mood malas dah menguasai diri kan?

alhamdulillah, saya dah tahun 4 sekarang. Means, saya dah berada di sem 7. Lagi satu sem untuk ke KONVO. wow!

SEAKAN BERMIMPI.

oke. Fullstop.

Mengarut je lebih.

sem ini saya ada azam baru.
eh, baru?.

O.o

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Semoga sem ini lebih baik dari sebelumnya.

:)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Tuesday, September 03, 2013

(:

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Bunga-bunga hati mula menjelma.

Ada orang kata nak bina masjid untuk saya.
dah hampir nak siap bina dah nie katanya.

Tersenyum saya mendengar kata-kata mereka.
Ada sahaja seloroh dari mereka.
Gembira seketika.



☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ