Thursday, February 27, 2014

Mind to sit here?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Terjaga.
Msg kat hp masuk bertalu-talu.

Kinah!

Biarkan dia berbicara.
saya hanya membaca.

Dia keresahan.
Pasti ada yang bermain difikirannya.

Na, 
akak tahu kinah cukup tabah dan kuat hadapinya.
Semoga Allah pinjamkan kekuatan dan ketabahan .
Semoga terus kuat berhadapan dengan situasi akan datang.

Im always there.
Inside ur heart.
insyaAllah.

Mind to sit here,  temankan saya?
Yes,  I will.

Lepas terjaga tu..
temankan dia sampai jam 3 pagi.

Biarpun secara jauh,
tak putus doa itu yang penting.

L.o.V.e
Terjaga.
Msg kat hp masuk bertalu-talu.

Kinah!

Biarkan dia berbicara.
saya hanya membaca.

Dia keresahan.
Pasti ada yang bermain difikirannya.

Na, 
akak tahu kinah cukup tabah dan kuat hadapinya.
Semoga Allah pinjamkan kekuatan dan ketabahan .
Semoga terus kuat berhadapan dengan situasi akan datang.

Im always there.
Inside ur heart.
insyaAllah.

Mind to sit here,  temankan saya?
Yes,  I will.

Lepas terjaga tu..
temankan dia sampai jam 3 pagi.

Biarpun secara jauh,
tak putus doa itu yang penting.

L.o.V.e
Terjaga.
Msg kat hp masuk bertalu-talu.

Kinah!

Biarkan dia berbicara.
saya hanya membaca.
Dia keresahan.
Pasti ada yang bermain difikirannya.

Na,
akak tahu kinah cukup tabah dan kuat hadapinya.
Semoga Allah pinjamkan kekuatan dan ketabahan .
Semoga terus kuat berhadapan dengan situasi akan datang.

Im always there.
Inside ur heart.
insyaAllah.

Mind to sit here, temankan saya?
Yes, I will.
(Sms dari dia)

Lepas terjaga tu..
temankan dia sampai jam 3 pagi.

Biarpun secara jauh,
tak putus doa itu yang penting.

L.o.V.e

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Gambar sofwan

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.
Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.

Allah :’(
Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.

Mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..
Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=)
Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.

Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.
Allah :’(

Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.
mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..

Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=) 
 
Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.

Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.
Allah :’(

Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.
mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..

Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=) 
 
Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.

Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.
Allah :’(

Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.
mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..

Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=) 
 
Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.

Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.
Allah :’(

Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.
mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..

Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=) 
 
Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.

Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.
Allah :’(

Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.
mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..

Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=) 
 
Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.

Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.
Allah :’(

Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.
mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..

Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=) 
 
Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.

Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.
Allah :’(

Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.
mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..

Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=) 
 
Safa hantar gambar sofwan kat whatsapp tadi.

Rindunya dengan Sofwan, anak Safarina.
Allah :’(

Semoga membesar dengan baik ya Sofwan.
nanti kita jumpa lagi tau.
mungkin time tu Sofwan dah besar panjang..

Semoga menjadi anak soleh ya Sofwan.

=)


☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Monday, February 24, 2014

Zul nak ke Oman?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang


Cerita semalam.
InsyaAllah,  zul akan sambung praktikal dia kat Oman.
Pertama,  memang dah agak.Dah agak sebab baca dari tweet2 dia dan yang Mus taq kat FB.
Kedua,  tak sangka secepat itu.Ingatkan lambat lagi.Rupanya 1 Mac nie.

Apepun,  doakan terbaik buat dia.
Xtau dapat ke tak pi KLIA.
erm. Ada rancangan lain waktu tue. 
huhu.

Semoga Allah jaga selalu.
Selamat pergi dan selamat kembali dik.

Akak doakan terbaik.
Fi amanillah.
Fi Hifdzillah.

:’)

Cerita semalam.
InsyaAllah, zul akan sambung praktikal dia kat Oman.

Pertama, memang dah agak.Dah agak sebab baca dari tweet2 dia dan yang Mus taq kat FB.
Kedua, tak sangka secepat itu.Ingatkan lambat lagi.Rupanya 1 Mac nie.
Apepun, doakan terbaik buat dia.
Xtau dapat ke tak pi KLIA.

erm. Ada rancangan lain waktu tue.
huhu.

Semoga Allah jaga selalu.
Selamat pergi dan selamat kembali dik.

Akak doakan terbaik.
Fi amanillah.
Fi Hifdzillah.
:’)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Mereka (:

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

3 July 1991 14 March1991 9 June1990

Izinkan saya bercerita tentang mereka. Siapa mereka?. Mereka adalah adik-adik saya di USIM yang saya sangat rapat.

Ya, saya tahu ada yang persoalkan. Ini kali pertama saya bercerita secara terperinci tentang mereka.
Mira & Zul.

Jangan salah faham. Mira dan zul takde apa-apa pun. Saya bukan orang ketiga dan bukan juga orang yang cover relationship dorg sebab memang tak ada. They are just friends.

Saya pun harap dorg ade sebenarnya : ‘)

erm. kadang-kadang sebab tue saya rasa serba salah sebab banyak orang kata begitu macam2 pasal depa. huhu

Saya keluar dengan mereka kerana saya memang selesa.
Lagi-lagi, saya dah anggap mereka sebagai adik saya.

Macam mana kami boleh rapat?
Semuanya melalui Facebook.

Start dari Fb, saya mula rapat dengan mira. Start sana juga, saya mula rapat dengan zul. heh, kalau ikutkan zul.. dia akan kata, kami tak rapat pun. Faham dah perangai dia cmna. hehe.

Its okay. Saya seronok keluar dengan mereka. Macam-macam tempat saya pergi time keluar dengan mereka. Ramai juga orang kata macam-macam. I know that. Mereka pun tahu juga. Saya tak salahkan mereka yang berkata sebab salah saya sendiri, cuma mereka perlu tahu.. saya betul-betul layan mereka macam adik saya. Macam seorang kakak.

Semakin rapat, semakin banyak pula cerita kongsi bersama. Semakin mengenali hati budi masing-masing. Dan tentulah saya sedih untuk berpisah dengan mereka. Lama kot kami keluar sama-sama.
Mira pernah wat saya menangis. Adalah sebab-sebabnya tapi dia tak salah pun time tue.

Sebab dia adik,
Dia banyak mengalah dengan saya.
Jahatnya saya kan?.

Berpisah dengan mereka? Allah. sayu kot. Hari last tu saya menangis. Lagi-lagi bile baca post mira kat FB. Allah. :’(

Susahnya nak describe pasal mereka ni. Jika ditanya siapa mereka? Jawapan saya, mereka adalah adik-adik saya. Bila sebut “adik” means, sihat sakit mereka saya ambil tahu.

Saya start keluar mereka sewaktu duduk kat SI. Tahun 3 sem 1 rasanya. First tempat ktorg keluar sama-sama kat Pizza. Waktu tu mira tak berapa sihat. Dia demam tapi dia gagah juga kuar sama-sama. Saya pernah sampai kat Pavilion dan Ikea bersama mereka. Ingat lagi waktu tu, zul kata.. nanti keluar g Pavi pakai pakaian formal. Memang formal la kan.. Tercapai hasrat dia. Cuma kami tak naik KTM je. Naik kereta. hihi. Zul parking kereta kat Pavi. Pastu kami g KLCC sebabnya zul xtau pun ZARA ade kat sana. Hah, x caya sangat kan? =P Budak ni suka sangat ngan ZARA.
Kami sambut besday sama-sama kat Garden Putrajaya. Tempat tu ala-ala English. Putih Hijau. Cun!. Kami beli tiga jenis kek SR pastu cantumkan jadi satu kek. :)

Saya ingat lagi ada satu masa, lepas balik dari kuar sama-sama.. saya rasa tak nak balik SI. Saya suruh zul hentikan ktorg kat Dataran Nilai. Zul pelik la kan.. pastu Mira ceritakan. Then, dia pusing sekali lagi sekitar SI tu. Waktu tu memang terharu sangat sebab mereka memahami. Terima kasih mira, zul.

Tempat kegemaran zul Ikea Meatball. Mira pun suka.Saya pun! Lepas tu, mula berjinak dengan Starbuck. Ouchh, i like it very much! Sedap sangat air-air kat sana. Pastu p Ss2 dan dip n di plak. Nyum2. Sedapnya dip n dip. Saya rasa, sejak keluar dengan dorg ni.. banyak tempat saya makan yang tak pernah jejak, saya jejak dan banyak juga makanan pelik yang makan tak abih. ehh. haha.
Paling saya ingat sphageti hijau Mira.ouhh, sangat… err. Bukan tak sedap tapi tak kena dengan selera. hihi.

Paling best, bila kami study sama-sama dan dapat cemerlang sama-sama. Result mereka semua membanggakan. Tahniah! GROUP study cerita lain ya.

Dan untuk mereka yang saya sayang,yang perlu diingat adalah kenangan kita bersama. Time suka dan duka. Take care adik Mira dan Zul. Semoga sentiasa dalam jagaan Allah. :’(

Semoga kita dapat bersua lagi dilain masa. Maafkan kesalahan akak dan halalkan apa yang terlebih mahupun kurang.

image
Hari last outing bersama :D

image
sapa nak kenal Zul..ni la profile dia. hee~

image
Last: Starbuck serdang! :)

image
Alamanda :D
image

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Sunday, February 16, 2014

Batu Caves (:

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Sebelum berpisah, 
tangan saya digenggam erat.

Tak nak lepaskan!

Allah. :’(

Terima kasih kerana menemani akak sebelum tren sampai tadi.

Tiga soalan tadi, 
akak akan jawab nanti.

Maaf sebab semalam tido awal.
opss.

dan terima kasih, 
hadiahkan akak sepotong kek coklat cheese SR beserta surat.

Fi Hifzillah.

akak akan datang sana lagi,
tapi kali ini dengan Hana dan Mazyyah pula.

InsyaAllah =) 
 
Sebelum berpisah, 
tangan saya digenggam erat.

Tak nak lepaskan!

Allah. :’(

Terima kasih kerana menemani akak sebelum tren sampai tadi.

Tiga soalan tadi, 
akak akan jawab nanti.

Maaf sebab semalam tido awal.
opss.

dan terima kasih, 
hadiahkan akak sepotong kek coklat cheese SR beserta surat.

Fi Hifzillah.

akak akan datang sana lagi,
tapi kali ini dengan Hana dan Mazyyah pula.

InsyaAllah =) 
 
Sebelum berpisah, 
tangan saya digenggam erat.

Tak nak lepaskan!

Allah. :’(

Terima kasih kerana menemani akak sebelum tren sampai tadi.

Tiga soalan tadi, 
akak akan jawab nanti.

Maaf sebab semalam tido awal.
opss.

dan terima kasih, 
hadiahkan akak sepotong kek coklat cheese SR beserta surat.

Fi Hifzillah.

akak akan datang sana lagi,
tapi kali ini dengan Hana dan Mazyyah pula.

InsyaAllah =) 
 
Sebelum berpisah, 
tangan saya digenggam erat.

Tak nak lepaskan!

Allah. :’(

Terima kasih kerana menemani akak sebelum tren sampai tadi.

Tiga soalan tadi, 
akak akan jawab nanti.

Maaf sebab semalam tido awal.
opss.

dan terima kasih, 
hadiahkan akak sepotong kek coklat cheese SR beserta surat.

Fi Hifzillah.

akak akan datang sana lagi,
tapi kali ini dengan Hana dan Mazyyah pula.

InsyaAllah =)
Malam sampai rumah dorg,
saya tido awal.
ngee

Tak dapat nak bercerita lama lama.
Pagi tuh lepas kinah beli sarapan,
siap sedia nak balik bangi semula.

Dorg bawa saya sekitar tempat praktikal dorg.
Bila fikir jalan yang dorg lalui,
Allahu Akhbar.
Semoga Allah jaga kalian.

Kinah hantar saya ke LRT.
Ain & fifah ada kerja nak disiapkan.

Sebelum berpisah,
tangan saya digenggam erat.

Tak nak lepaskan!
Allah. :’(

Terima kasih kerana menemani akak sebelum tren sampai tadi.
Tiga soalan tadi,
akak akan jawab nanti.

Maaf sebab semalam tido awal.
opss.

dan terima kasih,
hadiahkan akak sepotong kek coklat cheese SR beserta surat.

Fi Hifzillah.

akak akan datang sana lagi,
tapi kali ini dengan Hana dan Mazyyah pula.

InsyaAllah =)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Saturday, February 15, 2014

Ragam kami dalam komuter

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=) 
 
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=)
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=) 
 
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=) 
 
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=) 
 
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=) 
 
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=) 
 
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=) 
 
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=) 
 
Ragam kami dalam komuter. Hihi.

Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..

Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah. 

Kinah sms,  Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir, 
apa kata menginap dirumah depa malam ni?

Selesai masalah.
Then,  sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.

sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah,  Allah,  Allah.
Takut. 
waktu saya naik motor dengan Kinah, 
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah, 
peluang untuk kemalangan sangat besar.

Naudzubillah.
Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.

dan bila berjumpa kinah, 
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun,  gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=)
Ragam kami dalam komuter. Hihi.
Alhamdulillah, berpeluang untuk jumpa mereka. Ingatkan dah tak jadi dah..
Asalnya nak jumpa mereka dekat The Mines tapi ada sedikit masalah.
 Kinah sms, Ain telefon.
Serba salah dibuatnya.

Tiba-tiba terfikir,
apa kata menginap dirumah depa malam ni?
Selesai masalah.
Then, sms kinah dan bagi tahu cadangan saya.
Hihi.

Alhamdulillah, rancangan berhasil.
Allah beri keizinan.
sekarang berada kat rumah dorg dah.
Kampung Selayang Indah.
Sepanjang dari Bangi saya bawa helmet.

Allah, Allah, Allah. Takut.
waktu saya naik motor dengan Kinah,
saya betul-betul berasa takut.
Terasa bila-bila sahaja nyawa boleh melayang.

Saya terfikir keadaan mereka.
Memikirkan situasi mereka.
Patutlah kinah,  hmm..
Peluang untuk kemalangan sangat besar.
Naudzubillah.

Allah,
lindungi mereka dari mara bahaya.
Semoga mereka sentiasa dalam lindungan rahmatMu.
dan bila berjumpa kinah,
rasa segan pula.

Dah la saya call dia baru-baru ni.
Siap meluah bagai nak rak.
glurrrp. Malu!

apepun, gembira dan bahagia bersama mereka.
Biarpun hanya semalaman.

With LoVe
=)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Result Sem 7

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

 Alhamdulillah.
Result untuk peperiksaan Semester 7 dah keluar.
Ada yang bertanya saya dapat apa.
First, saya bukan kategori pelajar cemerlang dan Dekan.
Secondly, saya berasa sedih kerana subjek yang saya harapkan untuk lebih menggalakkan saya ambil Master menyebabkan saya DOWN.
Act, saya dapat 3 A, 2 B+ dan 1 B-. Teka apa yang B-?.
My Thesis.
Saat saya menerima keputusan itu, saya benar-benar down. Hajat saya untuk menyambung Master, rasa terkubur begitu sahaja.
Teruk sangatkah tesis saya?.
Semua orang kata, Dr. Badrul Munir senang bagi markah. Akhirnya, cuba lihat?.
Saya kecewa sangat. Ya, saya tahu saya tak pandai sangat BA. Tapi sewaktu saya hantar tesis, Dr. no problem at all. Jadi, saya tak tahu kenapa saya dapat markah macam tue. Maaf saya bukan nak persoalkan Dr bagi markah. Saya teringin nak tahu kat mana kelemahan saya kat tesis tu sebab Dr. selalu kata oke. huhu. :’(
Saya nak sambung Master. Saya nak belajar lagi. Saya tak fikir nak ambil master dalam Bahasa Arab sebab saya tahu kemampuan saya. Saya kalau boleh nak ambil Master dalam bidang yang saya boleh bawa dan saya juga sukakannya.
Saya masih berfikir dan merancang masa depan dengan lebih baik.
Saya dapat A untuk subjek Statistik, Produksi Teks dan BA.
Seriously, saya terkejut bila zul dan mazyyah dapat A-. Yelah, kami dapat A sedangkan dorang dapat A-. Hmm. Sebab tue Mazyyah nak cek result dia semula.
Untuk subjek statistik, alhamdulillah Allah bantu. Saya keluar awal untuk subjek itu. Saya siap awal. Waktu semua orang masih menulis, saya dah siap tapi saya tak berani keluar sebab malu. Saya bukannya yakin pun dengan jawapan saya sebab saya rasa susah sangat sebab tu saya nak keluar. Kalau saya duduk dalam lama sangat, saya akan tukar jawapan. Tak seronok sama sekali. erm.
Belajar secara group memang banyak membantu saya. Terima kasih Mira, Zul, Najah dan Hasif. Jasa kalian tak mungkin akan dilupakan.
Saya ucapkan tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat keputusan cemerlang.
Result kita setimpal dengan usaha kita.
Apepun, selamat membina masa depan yang lebih baik.
Semoga Allah permudahkan perjalanan hidup kita.
Right now, saya tengah merancang masa depan saya.
Master, Kahwin dan Kerja.
Kawin & Master & Kerja.
Kerja & Kahwin.
Master & Kahwin & kerja.
Hmm. Ntahlah.
Saya tekad untuk menyambung Master. Semoga niat saya ini mendapat respon yang baik dari family. insyaAllah.=)

Alhamdulillah
Result untuk peperiksaan Semester 7 dah keluar.
Ada yang bertanya saya dapat apa.

First, saya bukan kategori pelajar cemerlang dan Dekan.
Secondly, saya berasa sedih kerana subjek yang saya harapkan untuk lebih menggalakkan saya ambil Master menyebabkan saya DOWN.

Act, saya dapat 3 A, 2 B+ dan 1 B-. Teka apa yang B-?.
My Thesis.

Saat saya menerima keputusan itu, saya benar-benar down. Hajat saya untuk menyambung Master, rasa terkubur begitu sahaja.

Teruk sangatkah tesis saya?.

Semua orang kata, Dr. Badrul Munir senang bagi markah. Akhirnya, cuba lihat?.
Saya kecewa sangat. Ya, saya tahu saya tak pandai sangat BA. Tapi sewaktu saya hantar tesis, Dr. no problem at all. Jadi, saya tak tahu kenapa saya dapat markah macam tue. Maaf saya bukan nak persoalkan Dr bagi markah. Saya teringin nak tahu kat mana kelemahan saya kat tesis tu sebab Dr. selalu kata oke. huhu. :’(

Saya nak sambung Master. Saya nak belajar lagi. Saya tak fikir nak ambil master dalam Bahasa Arab sebab saya tahu kemampuan saya. Saya kalau boleh nak ambil Master dalam bidang yang saya boleh bawa dan saya juga sukakannya.

Saya masih berfikir dan merancang masa depan dengan lebih baik.
Saya dapat A untuk subjek Statistik, Produksi Teks dan BA.
Seriously, saya terkejut bila zul dan mazyyah dapat A-. Yelah, kami dapat A sedangkan dorang dapat A-. Hmm. Sebab tue Mazyyah nak cek result dia semula.

Untuk subjek statistik, alhamdulillah Allah bantu. Saya keluar awal untuk subjek itu. Saya siap awal. Waktu semua orang masih menulis, saya dah siap tapi saya tak berani keluar sebab malu. Saya bukannya yakin pun dengan jawapan saya sebab saya rasa susah sangat sebab tu saya nak keluar. Kalau saya duduk dalam lama sangat, saya akan tukar jawapan. Tak seronok sama sekali. erm.
Belajar secara group memang banyak membantu saya. Terima kasih Mira, Zul, Najah dan Hasif. Jasa kalian tak mungkin akan dilupakan.

Saya ucapkan tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat keputusan cemerlang.
Result kita setimpal dengan usaha kita.

Apepun, selamat membina masa depan yang lebih baik.
Semoga Allah permudahkan perjalanan hidup kita.

Right now, saya tengah merancang masa depan saya.

Master, Kahwin dan Kerja.
Kawin & Master & Kerja.
Kerja & Kahwin.
Master & Kahwin & kerja.

Hmm. Ntahlah.

Saya tekad untuk menyambung Master. Semoga niat saya ini mendapat respon yang baik dari family. insyaAllah.=)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Friday, February 14, 2014

Secret keeper :)

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

:: Sakinah Khiri ::
 
My Princess.
Dapat wechat dari someone.

Katanya;
Salam akak.. Saje je gtai nak kacau..hehe.. Terharu tgok tulisan akak pasal kinah.. Sy yang bace pn dpt rase kasih syg akk ng dy.. Allah.. Semoga Allah jaga akak ng kinah.. walaupun sy xrapt ng kinah, xtau dy mcm mne.. Tapi sy kenal dy melalui akak.. Terima kasih.. Bye!
Pertamanya, saya memang terkejut bila dapat wechat macam ni. Tiba-tiba plak tu kan?

Yup, saya memang selalu bercerita pasal Kinah.
kerana kebaikan yang ada pada dia.
kerana dia menyenangkan saya.

sambungan dari hari itu.

Saya akan bercerita tentang dia.
Tak tahu macam mana kami boleh start rapat.
Sebab dia asalnya memang rapat dengan Hana dan Mazyyah.
Saya selalu naik motor dengan dia.
Mungkin al-kisahnya bermula di sana.
Mungkin juga kerana kami terlalu banyak cerita untuk dikongsi bersama.
Mungkin kerana kami selesa bersama.
Semuanya berkemungkinan.
Saya mampu menangis kerana dia.
Bila telefon, air mata ini pasti nak tumpah.
Allah, rindu pada ukhwah yang terjalin.
Kalau orang kata samada saya sayang dia,
membezakan dia dengan yang lain,
saya tak mampu jawab.

Kinah dan mereka yang lain sama sahaja,
cuma istimewanya dia sebab kami selalu bersama dan kami selalu bercerita dan berkongsi rasa sama-sama.

Hana,Mazyyah,Ain dan Fiza tetap dihati saya.
Saya sayang semua sahabat-sahabat saya.
Takda terkecuali.

Erm.
cuma kali ini saya bercerita untuk fokus hanya pada dia.

Tahu,
Ada satu masa tu..
saya bercerita dan susah nak berhenti walaupun saya mengantuk.
Saya bercakap dan macam-macam saya cerita sehinggalah saya tertidur dengan sendirinya.
Kinah memberi telinganya untuk mendengar.

Esok pagi, bila saya bangun…
saya rasa malu sangat dan kinah balas kata-kata saya kat Fb sebab waktu tu, dia tengah mendengar sambil membalasnya di msg.
Rasa malu sangat waktu tue.Huhu.

kami ada satu tempat yang kami selalu pergi bersama.
Taman!

yup, taman perumahan staf di USIM!
Sambil naik buaian kanak-kanak,
kami bercerita macam-macam.
Hee. Rasa seperti kanak-kanak plak.
Dah la tak pandang muka masing-masing time bercakap sebab segan juga. Haaaih.

Ingat lagi hari terakhir kami pergi sana.
Perghh.. hujan turun kot.

Dah la time tu, mood memang sedih semacam.
Nangis dalam hujan. Romantik tak?
hehe.

Saya suka sangat bila kami duduk sebelah menyebelah sepanjang di Singapura. Maaf bagi yang terasa waktu tue. Sepanjang perjalanan balik tu,kami bercerita dan pada masa yang sama, kami juga menangis. Allah.

Rasa ukhwah kami semakin erat waktu tu.
Rasa sedih dengan perpisahan yang bakal terjadi selepas itu.
hmm.

yeah,she’s still there. Hearing all of my words.
Secret keeper!

Dia memang my princess.
Bersama dia ada ketenangan.
dan tahu,
sewaktu saya tengah menaip kisah kami,
dia sedang hantar msg kat FB.
Ada connection kan?
I really miss her very much.

Allah, jaga dia.
Dan untuk sesiapa yang cuba melamar dia,
pikatlah dia secara HORMAT.
Ada adab-adabnya bukan?
Kerana saya kenal dia,
dan saya mahu dia terus terjaga.

dan untuk dia,

Na..
Terima kasih kerana masih setia dalam semua perkara.
Terima kasih kerana menjadi sahabat syurga akak.
Semoga kita boleh bertemu lagi,

Jika bukan di sini,
tetapi disyurgaNya kelak.

Biidznillah.
With L.O.V.E.
11.38 pm.

image 

image 
Suka sangat gambar ni :)
Sangat!

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Sunday, February 09, 2014

Fikir lagi?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

entah!
Sampai sekarang masih berfikir.
Apa yang harus saya pilih?
keputusan yang macam mana patut saya ambil?
Adakah keputusan ini terbaik untuk semua pihak?
Atau ada yang terluka?
dan mungkin saya sendiri yang akan terluka akhirnya?

Terus terang, 
saya sukar membuat keputusan sebab takut dengan setiap step yang bakal di ambil. huh.

dan, 
sejauh mana keputusan itu, 
mohon doakan yang terbaik buat semua.
Allah sebaik-baik sandaran.

Mood: pening!
entah!
Sampai sekarang masih berfikir.
Apa yang harus saya pilih?
keputusan yang macam mana patut saya ambil?
Adakah keputusan ini terbaik untuk semua pihak?
Atau ada yang terluka?
dan mungkin saya sendiri yang akan terluka akhirnya?

Terus terang,
saya sukar membuat keputusan sebab takut dengan setiap step yang bakal di ambil. huh.

dan,
sejauh mana keputusan itu,
mohon doakan yang terbaik buat semua.
Allah sebaik-baik sandaran.

Mood: pening!

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Saturday, February 08, 2014

Kemas Rumah No. 77

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Rumah no. 77.
Sewaktu semua berpindah.
Ada lagi yang tak kemas rupanya.
Mengambil masa singgah ke sini.

Erm.
I need..
a moment more with them,
with my princess.

Allah,
Banyak kata tak terluah,
banyak cerita yang tersimpan kukuh.
Cerita petang tadi.
Rumah sewa Nilai.
No. 77.

WITH:
Mazyyah, Dila, Radhiah, Afifah.

Borak tentang tempat praktikal, cerita pasal master, cerita pasal kahwin..

Kinah & Afifah lambat sampai.
Dorang sampai dah jam 4 lebih.
sampai-sampai terus bercerita.
Pastu, Asar tiba.

Makin dekat untuk berpisah,
kinah sempat kata,

“Tak sempat nak berbual lama”
ya.

we need more time. :’(

Semoga kami mampu bertemu lagi.

Moga Allah jaga kalian semua.

sayang!

:)



Dah nak naik teksi baru teringat nak ambil gambar ngee

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Sunday, February 02, 2014

M.I.S. U! (USIM)

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Al- kisah M.IS.U :D
Kisah benar lagi truly. eh. :P

Sepanjang saya di USIM bersama mereka
.
Alhamdulillah esok saya akan mula praktikal di Darul Syakir. Ya, Bangi. Bersama Dila & Radhiah. Siapa sangka saya akan berpisah dengan mereka yang pada asalnya kami memohon bersama-sama?.

Tiada siapa diantara kami dapat menyangkal takdir Allah. Kami semua berpecah.
Banyak ragam, banyak cerita dan semuanya adalah istimewa.
Kenangan kot! :D

Saya masuk ke USIM atas kehendak saya sendiri tapi mendapat bantahan daripada family . Of coz, soalan utama yang dikeluarkan.. kenapa Bahasa Arab?.

Saya tak tahu kenapa akhirnya pilihan saya adalah Bahasa Arab sedangkan BA saya tak lah sehebat mana. Biasa je. So, saya biarkan persoalan ini tanpa jawapan.

 Lama kelamaan baru saya jumpa jawapannya. Saya memang minat BA dari kecil lagi. Saya boleh skor subjek ni dan dari kecil lagi dan saya berdoa untuk sambung belajar dalam bidang ni dan belajar di Universiti al-Azhar.

Selepas SPM, saya tak dapat mana-mana permohonan daripada Univerisiti. Lagi satu masalahnya sebab permohonan saya ke mana-mana tempat di urus oleh kakak. Saya takda mohon diploma ke ape ke. huh, pelikkan?.

Saya kenal USIM sejak isi upu SPM tue la. Kakak beriya-iya nak saya mohon sini. Sampai saya masuk STPM pun, memang ini la tempat yang saya nak.

Tengok, Allah makbulkan. Tahniah Yana! ^.^

Saya masuk USIM, saya tak sedih sangat sebab ada sahabat saya dari Sabah juga, Azmina & Zaheidah :)

ohya, saya baru je berpindah ke semananjung time ini dan pertuturan saya jelas sangat “sabah” nya.

Haip!

Saya dari sem 1- 7 kelas TBA 1. Uhuu. Kekal bersama mereka. Saya rapat dengan siapa ya?. Masuk sem 2 saya mula rapat dengan Fiza. Pada masa yang sama, saya selalu bersama Kinah, Mazyyah, Ain, Dila dan Hana.

Kalau buat group, selalu bersama mereka. Cmna akhirnya saya boleh rapat dengan Kinah?. Camna Ain boleh berpisah jauh dari kami?. Camna Dila boleh rapat dengan Yah & k. Ida?. Cmna Radhiah boleh sekali dengan ktorg?.

Semuanya Allah atur indah diselangi dengan ujian dalam persahabatan. Saya dan Fiza macam ikan pari. Rapat. Selalu sangat bersama. Banyak cerita kami kongsi bersama. Walaupun kami rapat, saya bukan jenis bila rapat dengan orang tue..hanya orang tue saya boleh rapat. Saya mudah rapat dan selesa bersama sesiapa yang saya rasa selesa. Ada juga orang takut nak dekat dengan saya sebab khuatir Fiza terasa. Erm, that’s why. Masing-masing ada kelemahan masing-masing. Saya mula renggang dengan dia bila dia mempunyai group “adik-beradik” sendiri. Saya pun rapat dengan orang lain pada masa yang sama.

Jap, camna saya leh rapat dengan Mira & Zul ar?. Hah, misteri nih!. Kita selongkar satu persatu ya?  ^_^

Saya dan Fiza banyak sangat kenangan. Terus-terang, saya memang sayangkan dia. Sangat!. Dia memang sahabat saya cuma kami mungkin jadi tak serasi bila selalu bersama. Mazyyah selalu kata, “kak Fiza tu sayang akak. Kak Fiza buat sebab akak”. Haip!. I know it. Saya pun sayang dia.
Aturan Allah indah. Fiza dah ada orang yang lebih dia rapat sekarang. Jadi saya tak khuatir dan saya tak nak rasa bersalah sepanjang masa. Saya pun ada mereka yang saya lebih rapat sekarang ini. Sesekali terfikir juga, “eh, camna saya & Fiza dah tak rapat?. Apa puncanya?”

Kalau fikir persoalan itu, saya hanya dapat menjawab. Kelemahan dari diri masing-masing. Eh, dah la Yana. Cerita pasal yang lain pula. huhu

Pasal Zul & Mira, saya cerita di episod seterusnya. Cerita pasal kinah pun.

Saya gembira sangat sebab budak kelas saya sangat baik. Mereka la buah hati saya. Saya happy tak terkata bila kami pergi kemana-mana satu kelas.

Tapi tue la.. bila dah kemana- mana mesti berpisah juga nanti kat tempat tue. Itu yang tak syok. Saya
pun selalu dengan mereka yang saya rapat lah.

Hah, nak tau.. Saya rapat dengan Ain Awang juga. Saya mudah bercerita dengan dia. Ktorg dulu satu bilik. Ain memang sangat baik. Dia budak kelantan dan mama kata, kawan saya nie baik time pertama kali jumpa. ^_^

tapi sejak saya duk d Sutera Indah, kami dah tak satu bilik. Saya sebilik dengan Ain Ramlan plak.
haip!. Dua-dua insan bernama Ain dan dua-duanya saya rapat juga. Dua-dua saya sayang.
Tapi kalau saya jumpa Ain Awang kt mana-mana, bila jalan berdua.. macam-macam cerita saya bualkan. hehe. Dia selalu juga perasan. Amboi, stalker ye! :P

Radhiah start rapat dengan ktorg bila nak duk rumah sewa dengan kami. Pada asalnya, ktorg ajak Ain Ramlan tapi keluarga dia tak benarkan plak. Erm. Takde rezeki kan?. Lepas tue, Ain dah jarang dengan kami tapi dia selalu je tido rumah kami. hihi.Dan saya juga lah orang yang selalu ajak dia sebab best la kalau dia ade, kumpul sama-sama ngan kami.

Dila rapat dengan Yah time SI. Sem bapa ya?. Tak bapa ingat. Tapi last sem duduk SI sebab sem seterusnya kami duduk rumah sewa sekali. Apepun, its okay. Makin kita dewasa, makin kita kenal siapa kawan kita ^___^

Nak cerita ape plak ni?.

::Rumah no. 77::

Saya, Fiza, Zati, Mazyyah, Hana, Kinah, Ain Nadia, Radhiah, Yah, Kak Ida, Dila & Nora.
Zati duduk dengan kami satu sem je. Pastu dia kuar. Nora sempat dengan kami dua sem. Maksudnya, lepas Zati kuar.. Nora plak ganti.

Fiza kuar dari rumah itu start sem 7. Rumah tue sendiri ada problemnya. Itu tak yah cerita la. Biaselah bila tak sependapat. Hah, lagi-lagi sebab Ain Nadia memang rajin kemas rumah. hihi.
Ohya, paling best bila dapat wat jamuan dekat rumah no. 77, bila kami rancang picnic satu rumah dekat Port Dickson, makan kat luar sama-sama. Wah, alhamdulillah. Semuanya diatur indah oleh Allah. Kami sempat habiskan masa bersama-sama. :D

Cont. la ye. Penat menaip. hehe.







image
Waktu ni memang rapat sangat dah dengan dorg :) Ajak keluar makan sama sama. Kami kami je.

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ