Thursday, March 27, 2014

Jaga buku kat USIM (:

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang



USIM ♥
27 March 2014

Bertemu. 
USIM ♥
27 March 2014

Bertemu.
USIM ♥
27 March 2014

Bertemu. 
USIM ♥
27 March 2014

Bertemu. 
USIM ♥
27 March 2014

Bertemu. 
USIM ♥
27 March 2014

Bertemu.
USIM ♥
Bila praktikal kat kedai buku nih,
selalu juga jaga pesta buku.
Salah satunya USIM tercinta.

Fiza praktikal kat kedai buku Dr. Zulkifli.
Dekat nilai je.

Bila ada kat USIM,
calling calling juga dengan dia.

Tuh!
nampak pun batang hidung dia.
hehe

:')






☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Wednesday, March 19, 2014

Mengenang nikmat

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang
Kembali mengenang nikmat yang diberikan.
Waktu tu kita akan tahu, 
rupanya Allah dekat.
Allah beri banyak nikmat.
Jadi,  nikmat mana lagi yang hendak kita dustakan?

Kembali menulis, 
Kembali update tumblr setiap masa.

Apa terlintas..
insyaAllah.

=)
Kembali mengenang nikmat yang diberikan.
Waktu tu kita akan tahu,
rupanya Allah dekat.
Allah beri banyak nikmat.
Jadi, nikmat mana lagi yang hendak kita dustakan?
Kembali menulis,

Apa terlintas..
insyaAllah.
=)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Tuesday, March 11, 2014

Darul Syakir (:

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

3 Februari 2014 - 20 Jun 2014

Alhamdulillah.

Saya dah start praktikal di sini bersama Dila n Radhiah pada 3 Feb 2014. Masuk-masuk je, kami diberi tugasan untuk edit Kitab Syarah al-Idhah by Dr. Zul.

erm.

alhamdulillah keadaan disini semuanya baik-baik belaka. Biarpun tempat nampak agak kurang selesa tapi SV kat sini sempoi sahaja.

Allah permudahkan.

Sekarang kami tengah edit kitab Mu’tamad. Ada banyak jilid. Kami edit 2 jilid dan satu jilid ada lebih kurang 700 m/s. Ustaz Azhar kata, dah 7 tahun tapi tak siap-siap pun lagi. So, Ustaz berharap.. kami dapat menyiapkannya sebelum mu’tamar bulan 5 ni. insyaAllah.

Tapi agak pening juga sebab orang yang translate Arab g BM, tak ubah mengikut pemahaman mereka. Seperti translate satu persatu sampai kami tak faham apa yang cuba disampaikan.
Hmm.

Tengah tunggu Kitab Arab yang asal dari Ustaz supaya mudah untuk kami rujuk semula.
InsyaAllah, kami juga akan jaga pameran kat mana-mana Universiti. Tapi ikutlah juga.
Yang pasti, kami akan kembali ke USIM.

Semoga Allah permudahkan urusan kami.
dan kalian yang berada jauh dari saya,

semoga Allah jaga.
Rindu untuk bersua lagi.

:)



☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Bila rindu bertapa

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang


Bila saya cuba muhasabah diri, 
saya akan bayangkan kaabah, 
bayangkan saya berada di Tanah Haramain, 
bayangkan saya berada di Raudhah, 
ketenangan yang ada disana,
ketenangan yang dimiliki oleh saya.

saya bayangkan..

Bila rindu menggamit diri, 
Terasa perit hendak ku tanggungi.

Allah.
hamba hendak ke sana lagi, 
tempat yang mengajar hamba erti sakit merindu, 
sesuatu yang pernah ada dihadapan mata,
pernah dijejaki, 
tetapi tidak tahu bila kah peluang itu ada lagi,
dan setiap kali hamba rindu, 
hamba akan menitiskan air mata,
terasa ini nikmat dalam ujian.
terasa manis dalam kepahitan.

Bila rindu bertapa,
tidak tahu bagaimana meluah rasa, 
tidak tahu rindu itu untuk apa,
yang hamba tahu
hamba rindu serindunya, 
tak terluah dengan kata, 
tak dapat digambar dalam bicara.

Allah.
Izinkan hamba ke sana lagi.
ku berdoa,
ku berharap,
hanya padaMu ya Allah.
perkenankanlah doa hamba.

11.03.14
19.48 pm
L.O.V.
Bila saya cuba muhasabah diri,
saya akan bayangkan kaabah,
bayangkan saya berada di Tanah Haramain,
bayangkan saya berada di Raudhah,
ketenangan yang ada disana,
ketenangan yang dimiliki oleh saya.
saya bayangkan..

Bila rindu menggamit diri,
Terasa perit hendak ku tanggungi.

Allah.
hamba hendak ke sana lagi,
tempat yang mengajar hamba erti sakit merindu,
sesuatu yang pernah ada dihadapan mata,
pernah dijejaki,
tetapi tidak tahu bila kah peluang itu ada lagi,
dan setiap kali hamba rindu,
hamba akan menitiskan air mata,
terasa ini nikmat dalam ujian.
terasa manis dalam kepahitan.

Bila rindu bertapa,
tidak tahu bagaimana meluah rasa,
tidak tahu rindu itu untuk apa,
yang hamba tahu
hamba rindu serindunya,
tak terluah dengan kata,
tak dapat digambar dalam bicara.

Allah.
Izinkan hamba ke sana lagi.
ku berdoa,
ku berharap,
hanya padaMu ya Allah.
perkenankanlah doa hamba.

11.03.14
19.48 pm
L.O.V.E

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Hadiah untuk anda :)

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Hadiah untuk anda.
Gambar matahari terbit.
Pemandangan dari rumah no. 7-2 , Bangi.

L.O.V.E
:) 
 
Hadiah untuk anda.
Gambar matahari terbit.
Pemandangan dari rumah no. 7-2 , Bangi.

L.O.V.E
:) 
 
Hadiah untuk anda.
Gambar matahari terbit.
Pemandangan dari rumah no. 7-2 , Bangi.

L.O.V.E
:)
Hadiah untuk anda.
Gambar matahari terbit.
Pemandangan dari rumah no. 7-2 , Bangi.
L.O.V.E
:)

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Monday, March 10, 2014

My future?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Balik Perak hari tu, saya sempat suarakan hasrat saya nak sambung Master. Mama kata, cari kerja dulu. Baru fikir nak sambung Master. Tapi kahwin dulu yang utama.
Alamak.. yang mana satu nih?. O.o
hmm. saya tengah merancang plan untuk masa depan saya.Saya tak nak silap merancang, silap pilihan.
Ouchh. Tidak lagi!.
Sekarang saya tengah fikir dan mencari peluang. Dengan kata lain, saya dah mula merancang kewangan masa depan. ahaks!. Macam tak percaya kan Nurliyana Adnan macam ini?.
Trust me. Saya pun tak percaya. Apepun, kita hanya merancang. Mudah-mudahan perancangan ini menjadi. Nanti saya lakar dan post kat sini. InsyaAllah :D
Mohon Doakan.
L.O.V.E 
 
Balik Perak hari tu, saya sempat suarakan hasrat saya nak sambung Master. Mama kata, cari kerja dulu. Baru fikir nak sambung Master. Tapi kahwin dulu yang utama.
Alamak.. yang mana satu nih?. O.o
hmm. saya tengah merancang plan untuk masa depan saya.Saya tak nak silap merancang, silap pilihan.
Ouchh. Tidak lagi!.
Sekarang saya tengah fikir dan mencari peluang. Dengan kata lain, saya dah mula merancang kewangan masa depan. ahaks!. Macam tak percaya kan Nurliyana Adnan macam ini?.
Trust me. Saya pun tak percaya. Apepun, kita hanya merancang. Mudah-mudahan perancangan ini menjadi. Nanti saya lakar dan post kat sini. InsyaAllah :D
Mohon Doakan.
L.O.V.E
Balik Perak hari tu, saya sempat suarakan hasrat saya nak sambung Master. Mama kata, cari kerja dulu. Baru fikir nak sambung Master. Tapi kahwin dulu yang utama.
Alamak.. yang mana satu nih?. O.o
hmm. saya tengah merancang plan untuk masa depan saya.

Saya tak nak silap merancang, silap pilihan.
Ouchh. Tidak lagi!.

Sekarang saya tengah fikir dan mencari peluang. Dengan kata lain, saya dah mula merancang kewangan masa depan. ahaks!. Macam tak percaya kan Nurliyana Adnan macam ini?.

Trust me. Saya pun tak percaya. Apepun, kita hanya merancang. Mudah-mudahan perancangan ini menjadi. Nanti saya lakar dan post kat sini. InsyaAllah :D

Mohon Doakan.
L.O.V.E

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Monday, March 03, 2014

Sakit (:

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Sakit itu kaffarah dosa kan?.
kadang-kadang ia datang pun sebab salah kita sendiri.

Yup, saya akui..
memang kesalahan diri sendiri.
Makanan dan minuman yang tak terjaga.
ok, no more pepsi! :)

Sekarang cuba nak jaga kesihatan badan.
Banyakkan minum air suam.
Dr. pun dah bagi amaran keras kat saya.
Dah dapat 5 bintang plak tu! haiyaa….
hmm.

Sekarang saya kena banyak berpantang.
Tak boleh penat sangat.
Tak boleh buat kerja berat.
Dan, saya kena sihat sebab tak boleh nak susahkan Dila dan Radhiah.
Tak sanggup..
huhu.

Lagipun saya tak berapa rapat dengan mereka. I means, bab sihat sakit saya ini.. selalunya hanya dengan mereka, dot.dot.dot.

erm. Semoga cepat sembuh Nurliyana Adnan :D

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ