Sunday, February 07, 2016

Trip to Ipoh, Kedah & Penang

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

5 Februari 2016.
Naik bas ke Ipoh. Beli tiket on d spot. Beli tiket jam 3, naik bas jam 5. Hehe. On d spot pnya pasal... Tapi ok juga la.. Sebabnya bila sampai sana, Ain & Hana pun baru sampai.

Kami singgah Mydin Ipoh dan Pizza Hut pastu. Hee.



6 Februari 2016.
Kami ke Kedah.. Menuju ke majlis perkahwinan Hairon & Mastura. Kami dah sampai tapi cari jalan nak ke rumah pengantin punya ambil masa yang lama. Tak jumpa jalan punya pasal! Huhu

Masuk sana sini pun tak jumpa jalan. Siap tanya orang lagi. Sampai dok kata, kalau ade khemah kahwin.. Tu majlis depa la. Nampaknya tak betuiii juga hehe.

Excited! Haha. Yelah, orang yang kami tak sangka boleh bersatu sampai ke jinjang pelamin. Dahla satu kelas. Senyap senyap naaa..

Time kenduri depa, terjumpa dengan Fiza & keluarga, Farid & Dibah, Mustaqim, Afiq... Err yang lain tu, x ingat nama sangat. Maaf deh!

Selamat Pengantin Baru Hairon & Mastura.
Selamat bercinta sampai syurga (:














Balik dari sana, kami terus ke Alor Star. Singgah Pekab Rabu dan Plaza ape ntah.. Perghhh. Nak nek ke shopping kompleks tu punya mengerunkan. Berapa round ntah baru sampai ke tempat parking kereta. Macam kita naik bukit tuuu.. Nasib bek la kereta kinah auto. Huhu

Then bila sampai sana.. Sampai ke malam la plak kami. Balik tu ingat mak tidur rumah mak sedara kinah tup tup.. Kami singgah ke Penang. Asalnya kami memang plan g sana tapi sebab takut jam, kami pun batalkan la hasrat kami tu. Kinah kata kita bantaiii p jelah. Dah alang alang kan?.. Sampai sana... Laaaa x jam rupanya. Huhu. Semuanya keputusan last minit punya cerita. Time tu juga baru nak cari hotel. Nasib la dapat hotel yang tak bape mahal tapi kondisi bilik sangat baik. Pengalaman kan? Hihi.

Esoknya tuuu.. Kami jalan jalan sekitar Penang. Wuhuuuu!  Bila buka jendela bilik, nampak laut. Subhanallah, indah sangat!

Kami singgah Penang Street. Bergambar ape yang ade je sebab matahari dah terik. Sapa suh bersiap lambat! Haha. Padan muka! Hee.

Dari Penang, kami terus gerak ke Manjung. Singgah Lumut untuk mengisi perut.



















































Ngee. Terima kasih kinah jadi pemandu setia kami. Tak bertukar pemandu sepanjang perjalanan. Terima kasih juga Hana & Ain sebab sudi datang ke Perak.Jangan lupa trip ke Langkawi ... Jom plan bila bila ade masa. InsyaAllah.
☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ