Saturday, August 27, 2016

30072015 - 26082016

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Im going for good.. insyaAllah

Terima kasih!

Alhamdulillah, perkhidmatan saya di Sekolah Rendah Islam Dar al- Abrar berakhir hari ini. Pergi untuk yang lebih baik. insyaAllah.

Banyak perkara yang saya belajar selama berkhidmat di sini. Terima kasih.

Tak sampai hati nak tinggalkan anak- anak murid , lagi - lagi bulan ni je dah 4 orang guru tinggalkan sekolah tu. Semoga kalian mendapat guru yang jauh lebih baik dari kami. Mudah-mudahan Ustaz Ustazah yang masih kekal di sana mampu terus bertahan untuk anak-anak Sridar. Sedih bila memikirkan keadaan Sridar yang tak terurus. Entahlah.. Hanya mampu berdoa. Semoga Allah mudahkan semuanya.

Kelas yang pernah saya ajar;

5 Hanafi, 3 Hanafi, 3 Maliki, 2 Hanafi, 2 Maliki, 1 Maliki & 1 Hanafi (:

















Untuk calon- calon UPKK 2016,

Ustazah doakan kalian berjaya dan dipermudahkan urusan. Jawab jangan nak main cepat je tau...

Akhir kalam, ustazah sayang korang semua! Belajar rajin rajin tau.... Jangan malas- malas lagi. Mohon dengar cakap ye hehe.

L.O.V.E
 
☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Friday, August 12, 2016

我的朋友! H啊。 放 i。咋好

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Tadi ada interview di Sekolah Fiza.
Saje mencuba nasib.
Lagipun kelas master hanya pada hari Jumaat je.

Waktu tengah keliru, pening, sakit kepala.. Sakit hati?? Ehh.. Xde kaitannnnn...
Time tu, dah rasa tak mahu cari kerja ape. Nak sambung full time plak. Tak nak buat dua kerja dalam satu masa. Macam macam yang bermain difikiran.

Lagi lagi bila dengar cerita ade orang berhenti ditengah jalan sebab tak mampu bawa.. Tapi die tak leh bawa tu sebab degree dulu die kos Quran Sunnah bukan Bahasa Arab. Waktu tu memang rasa down semacam. Siap cerita kat U.M pasal ni... Huhu.



Doakan ya^^


Hari Rabu tu saya call fiza. Minta pendapat. Nak tahu sekolah die macam ne.. Haha. Ape taknya.. Saya bawa kereta ke sekolah sampai lupa tutup rapat pintu belakang. Nampak tak keserabutan saya masa tu??? Huhu. Alhamdulillah takde ape yang berlaku.

Haip! Yana yana yana..

Al- kisah saya sampai tapi pengetua takda.. Its okay. Saya boleh sembang sembang dengan fiza dan geng. Balik tadi lupa nak salam.. Terkejut kot huhu. Maaf na! Macam tak beradab plak.. Sorry. Huhu

Time interview..

Tiba tiba kena perkenalkan diri dalam Mandarin. Saya mmg x jangka la die nak suh cakap mandarin. Dalam resume takde pun bagi tahu saya pandai mandarin. Huhu. Ni semua sebab die tengok result degree.. Adoiii.

Blur!

Memang terus tak ingat ape yang pernah belajar. Saya cakap la saya tak ingat. Kalau tengok buku semula, insyaAllah boleh. Pastu bile dah lama lama sembang, sebab die asyik sbut pasal mandarin.. Sy pun kluarkan bunyi mandarin yang saya ingat. Wo shi... Pastu die pun angguk2 je haha. Konfius pun ade oooo... Huhu.

Orang atasan sekolah tu  baru pesan, tak mo ambil  orang yang nak sambung belajar. Saya tegaskanlah.. Dapat atau tak pun takpe, cuma berharap pihak sekolah boleh bagi tahu jawapan secepat mungkin. Saya nak atur masa saya.. Haha. Pandai plak naa! Kiki

Yang selebihnya tu xmo cite la.. Hmm. Sebab tadi kami sembang2 je. Takda pa pun.

Dapat atau tak, saya ok je mana mana.
Saya cuma ikut apa yang ada didepan mata saya je buat masa ini.
InsyaAllah, mana mana pasti ada hikmahNya.

Balik tuuu.. saya merempit dengan Fiza. Yehaaa! Lama x nek motor dengan die. Terima kasih fiza sebab sudi hantar yana. Take care of urself❤️
我的朋友 !
我爱你。。写写您🙂



بعد مقابلة..

I merempit dengan Fiza ke rumah kakak di Putrajaya. Tak jauh pun.. Dekat je.. Almaklumlah p sekolah fiza kena hantar sebab x biase jalan lagi. Huhu.

حتى نلتقي مرة أخرى، يا أختي المحبوبة
☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Master ?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Sambung master?
Betul ke pilihan yang saya buat ni...

Semuanya tak dirancang.
Tiba tiba terdetik dihati nak sambung..
Kebetulan plak dua orang ustaz kat tempat kerja ni nak sambung juga.

Waktu mohon tu macam macam masalah. Tak dapat nak transfer duit ,pastu tempoh bayaran adalah hari tu juga. Memang kelam kabut la jadinya huhu. Akhirnya tak pasal pasal minta bantuan Ustaz Mukhlis.. Guna bank die.. Dan dijadikan cerita juga, pihak Usim tak terima plak bayaran tuu..  Sistem bermasalah. Resit tak keluar. Kebetulan plak waktu tu kami ade mesyuarat antara guru guru dan Guru Besar. Memang kelam kabut.. Rasa serba salah plak kat die sebab die sampai p jumpa pihak Bank tuk keluarkan resit berkaitan dgn transaksi duit tu. Huhu. Nasib la time tu bank tak tutup lagi huhu.

Kak Sara PPS pun banyak tolong saya.. Allah mudahkan.. Alhamdulillah.. mungkin sebab saya pernah keje kat sana dulu.

2 minggu lepas tuuu...

Alhamdulillah.. Keputusan dah dapat. Saya diterima untuk menyambung pengajian sarjana di USIM dalam bidang Bahasa Arab dan Komunikasi.

Kenapa Bahasa Arab?
Kenapa..

Tu bincang lain naaaa..

Dilema..

Ya, sangat!

Start saya terima tawaran sehinggalah tarikh 29 Julai 2016, saya dah berniat untuk membatalkan hajat saya memandangkan ade masalah yang tak dapat dielakkan.

Terima kasih bagi yang tidak putus putus memberi sokongan. Hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian.

Semoga langkah ini bukan penamatnya..
Biar terasa payah, moga dapat saya lewati saat saat ini dengan tabah.

Terima kasih!

Mohon doanya.^^








☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Thursday, August 11, 2016

3 H & 3 M

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Kerja berkumpulan.
3 Hanafi & 3 Maliki.





Aktiviti:

Senaraikan kata dasar bagi setiap imbuhan yang diberi oleh guru.




















☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Saturday, August 06, 2016

Langkah ini..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

Langkahan kedua,
semoga bertambah baik dari yang sebelumnya.

Dengan restu kedua orangtua,
semoga jalan yang dipilih ini adalah yang sebaiknya.

insyaAllah, kheiir bak kata dia.

Doakan saya.

Master. 25 Ogos 2016. USIM
Kembalinya aku ke sana sekali lagi,
insyaAllah untuk menjadi yang lebih baik.

Mohon doakan.

Semoga Allah beri kekuatan.
الحمحد لله على كل حال
^^,

☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Tuesday, August 02, 2016

Raya Terbuka

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang

First time  buat sambutan raya di rumah untuk kawan kawan sepejabat serta jiran jiran terdekat. Semuanya hasil tangan mama. Saya tak mampu nak bantu sangat memandangkan waktu tu hari persekolahan.  Terima  kasih kerana sudi bertandang ke rumah saya. Haip! Kiranya jamuan perpisahan la ye.. Semoga yang masih berkhidmat di Sridar terus cekalkan hati demi anak anak sridar. Doakan saya yang bakal berjuang di medan master ini.


Hari Ahad yang lepas, Iman(kerani sekolah) buat jamuan raya dirumah dia. Iman berhenti dah kerja kat situ sebab nak sambung belajar bulan 9 ni.. Terima kasih Iman kerana mengundang kami. 





☞ Tatkala Tinta Bermain Kata, Moga Allah Redha ☜

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ღ Hak Milik Nurliyana Adnan ღ